Ghanees Abraham Attobrah eindelijk in Kortrijk gearriveerd

© VDB
Christof Decraene

Ruim vijf weken na het officialiseren van de transfer is Abraham Attabrah gearriveerd bij KV Kortrijk. Hij volgde vanmiddag de oefenmatch van zijn nieuwe club tegen NAC Breda.

Het is vooral door visumproblemen dat Attobrah nu pas kan aansluiten bij zijn nieuwe club. De 1,75m grote centrumaanvaller, die ook op de rechterflank uit de voeten kan, wordt omschreven als een ‘snelle, wendbare, dribbelvaardige en tweevoetige speler’. Attobrah verdedigde afgelopen zomer de kleuren van zijn land op het WK voor spelers onder 20 jaar en was er ook bij op de Afrika Cup 2014, waar Ghana het tot in de finale schopte. Ghana verloor er de finale na strafschoppen van Libië met 4-3. Attobrah zette zijn penalty om.

De Ghanees komt over van New Edubiase United uit Ghana en tekende een contract voor drie jaar, met twee jaar optie. “Het was ook voor mij een droom om in Europa te gaan voetballen en ik ben blij dat KV Kortrijk mij nu die kans geeft. België is trouwens voor jongeren een ideale springplank naar een grotere competitie”, aldus Attobrah, die hoopt dat hij met Anderlechtspeler Frank Acheampong een landgenoot zal hebben om hem wegwijs te maken in België.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier