Georges Leekens heeft vrijdagavond om 17 uur afspraak in Kortrijk

Georges Leekens langs de lijn bij een van zijn ex-clubs, Sporting Lokeren. © BELGA
Christof Decraene

Maar naar alle waarschijnlijkheid zal huidig coach Yannis Anastasiou zaterdagavond nog in de dug-out zitten tijdens KV Kortrijk – RC Genk.

Wanneer rolt het hoofd van Yannis Anastasiou als trainer van KV Kortrijk? Het is al dagenlang een item, maar voorlopig blijft de Griekse Belg trainer van rood-wit. Op de wekelijkse persconferentie, die voor de gelegenheid vanmiddag in plaats van donderdagmiddag plaatsvond, stond Anastasiou de verzamelde pers alvast nog te woord. Vragen over ‘zijn’ situatie mochten door de persverantwoordelijke van KV Kortrijk niet gesteld worden.

En dixit de Griek ligt hij voorlopig ook niet wakker van wat er allemaal rond of over hem wordt verteld. “Het is jullie werk om negatief te zijn, ik probeer positief te zijn. Ik ben met het team bezig en zal proberen om morgen RC Genk een stevige repliek te geven. Want dat team is in vorm, het won niet voor niks in drie dagen tijd van Anderlecht en Club Brugge. Maar wij hebben al getoond dat we altijd beter uit de verf komen tegen voetballende teams“, aldus Anastasiou.

Resem namen, één afspraak

Ondertussen blijft het namen van mogelijke opvolgers gonzen. Eerst viel die van Georges Leekens, ook Marc Brys, Glen De Boeck, Yannick Ferrera en Aleksandar Jankovic passeerden al de revue. En waar Leekens in een dagblad liet uitschemeren dat hij zijn neus ophaalde voor een derde passage bij KV Kortrijk vanwege te weinig defensieve kwaliteiten, lijkt de ingeweken West-Vlaming mogelijks toch voor een terugkeer open te staan.

Naar verluidt zou Georges Leekens vandaag om 17 uur een afspraak hebben in Kortrijk. De ex-bondscoach was voor het laatst aan de slag bij de nationale ploeg van Algerije, waar hij begin 2017 opstapte. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Georges Leekens in 2010 als coach van KV Kortrijk. Hij verliet de Veekaa om trainer te worden van de Rode Duivels.
Georges Leekens in 2010 als coach van KV Kortrijk. Hij verliet de Veekaa om trainer te worden van de Rode Duivels.© BELGA