Geen spektakel, wel tweede thuiszege voor KV Kortrijk

Christof Decraene

KVK had aan een snelle goal van Julien De Sart genoeg om de drie punten thuis te houden tegen Moeskroen.

Bij KV Kortrijk kwamen in vergelijking met de partij in Oostende vorige week Gary Kagelmacher na blessure en Kristof D’Haene na schorsing terug in de ploeg. Hines-Ike (geblesseerd) was er niet bij, linksachter Andriy Batsula moest opnieuw vrede nemen met een zitje op de bank. Op het middenveld behield Elohim Rolland zijn basisplaats ten nadele van kapitein Hannes Van Der Bruggen, die terug kwam uit schorsing.

De partij kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Na twee minuten spelen zette Julien De Sart de Veekaa al op voorsprong. Gulan kreeg de bal niet weg en de Kortrijkmiddenvelder profiteerde optimaal. Een sterk begin liet ons hopen op meer, maar wat volgde was echter slappe kost. Er was een schotje van Benson en een knappe dribbel van Olingi voor de bezoekers, Mboyo en Stojanovic lieten na Kortrijk even voorbij het half uur op rozen te zetten. 1-0 was de ruststand.

Weinig beterschap in de tweede helft, de weinige fases waaraan de toeschouwers zich konden opwarmen kwamen aanvankelijk van de bezoekers. Eerst was er een kopbal van de ingevallen Mbaye Leye, wat later pakte Kaminski een pegel van Van Durmen. Halfweg de tweede helft kon de thuisploeg toch enkele keren uit de omknelling ontsnappen en dat leverde twee keer stevig gevaar op: eerst kwam Mboyo een teenlengte te kort om een voorzet van D’Haene in doel te verlengen en twee minuten later reageerden zowel Mboyo als Avenatti te slap op een voorzet van Chevalier. Kortrijk herstelde daarna het evenwicht, maar kansen creëerden geen van beide teams meer. Na STVV is dit pas de tweede zege van Kortrijk voor eigen volk dit seizoen.

KV Kortrijk: Kaminski, Kumordzi, Kagelmacher, Azouni, Mboyo, Chevalier (90′ Ezekiel), Stojanovic (62′ Ajagun), Avenatti, De Sart (73′ Van Der Bruggen), Rolland, D’Haene.

Doelpunten: 2′ De Sart 1-0.