E-sporter Manse Bogaerts van KV Kortrijk uitgeschakeld in halve finales ePro League

Manse Bogaerts, de e-sporter van KV Kortrijk, strandde in de halve finales van de Proximus ePro League. © foto KDS
Redactie KW

Manse Bogaerts, de e-sporter van KV Kortrijk, strandde in de halve finales van de Proximus ePro League en verloor tegen Sporting Charleroi.

De ePro League is onze nationale competitie waarin de beste FIFA-spelers van België de strijd aangaan om kampioen te worden met hun club in het virtuele voetbalspelletje.

Na zijn overwinning in de kwartfinale tegen een van de favorieten voor eindwinst, Sint-Truiden, ging Manse Bogaerts (23) vol vertrouwen naar de halve finales. Daar stootte hij tegen een ijzersterke Matthias Rousselet, de e-sporter van Sporting Charleroi.

Met uitslagen van 3-0 en 3-1 ging Manse twee keer kansloos onderuit tegen de uiteindelijke kampioen. Want Matthias won daarna nog de finale tegen Anthony Rocchetti van Moeskroen.

Geslaagd parcours

Manse mocht dan wel kansloos lijken in die halve finale, toch had hij er meer van verwacht. “Ik had op voorhand getekend om tot in die halve finales te raken. Het is wel enorm zuur om dan die finale aan mijn neus voorbij te zien gaan. Met wat meer geluk was het perfect mogelijk dat ik in die finale zou staan. Het was gewoon mijn dag niet en ik moest tegen een taaie tegenstander spelen. Het is dus een dubbel gevoel”, reageert een teleurgestelde Manse juist na de uitschakeling.

Ondanks de gemiste kans op die allesbeslissende finale kan Manse terugblikken op een geslaagd parcours. “In de poulefase speelde ik drie keer gelijk en dat was gelukkig voldoende om door te stoten. Vanaf de kwartfinale begint eigenlijk een volledig nieuw toernooi en worden de kleinste foutjes afgestraft. Ik plaatste mij bij de beste vier van België en ben dus wel super tevreden met mijn prestatie.”

(MT/ foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier