Christophe Lepoint bezorgt KV Kortrijk eerste thuisoverwinning

Christophe Lepoint scoorde het enige doelpunt. © BELGA

Dat KV Kortrijk echter maar met 1-0 won van Lokeren, had het vooral aan zichzelf, maar ook een beetje aan Lokerendoelman Davino Verhulst te wijten.

KV Kortrijk begon met dezelfde elf als de week voordien in Charleroi en de thuisploeg eiste meteen het balbezit op. Het was echter Kortrijkdoelman Thomas Kaminski die de eerste redding moest verrichten. Kortrijk was vooral gevaarlijk via standaardfases van Hannes Van der Bruggen. Na 13 minuten werd Kortrijk voor zijn aanvalslust beloond toen Christophe Lepoint een voorzet van Bryan Verboom knap binnen kopte. Kortrijk behield ook na die openingsgoal het initiatief, al moest tussendoor Kaminski wel nog eens zijn kunnen tonen op een schot van Hupperts. In de slotfase van de eerste helft trok de thuisploeg nog eens alle aanvallende registers open via de bedrijvige Chevalier en Lepoint, maar Lokerendoelman Davino Verhulst hield met enkele knappe reddingen zijn team in de wedstrijd. Het laatste wapenfeit was voor Lokeren, maar zijn vrije trap was naar het beeld van zijn wedstrijd: erg matig.

Ook na de pauze was Kortrijk heer en meester. Lokeren raakte amper van de eigen helft weg en Verhulst trok zijn sterke wedstrijd gewoon door. Na tien minuten in de tweede helft hield hij zo Ouali van de 2-0. Die bevrijdende treffer bleef uit en Lokeren tankte vertrouwen. Plots kreeg Kehli een enorme kans, maar hij kwam een fractie van een seconde te laat om een voorzet van Hupperts in doel te verlengen. Kortrijk was gewaarschuwd en wou per se die dubbele voorsprong, maar of het vizier van Ouali en Chevalier stond niet op scherp of Verhulst was bij de pinken. En bijna kreeg Kortrijk nog het deksel op de neus, maar Kaminski had nog een mirakelsave in huis op de poging van Marzo. Het bleef 1-0, Kortrijk pakt de broodnodige drie punten in zijn eerste thuismatch van het seizoen. (CDW)