Bruzzese: “KV Kortrijk ademt professionalisme uit”

Nieuwe spelers Bruzzese, Verboom, Lepoint en Kumordzi tekenden present op de eerste training. © vdb
Redactie KW

De voorlopige nieuwkomers bij KV Kortrijk hadden een eerste kennismaking tijdens de eerste training.

De voorlopig laatste nieuwkomer is de 28-jarige doelman Sébastien Bruzzese, die bij Club Brugge na de komst van Guillaume Hubert naar de vierde plaats werd verwezen in de doelmannenranking. “Mijn eerste kennismaking met de club verliep erg goed. Het ziet er hier goed uit, deze club ademt professionalisme. Ik ken hier trouwens met Hervé Kage, Hannes Van der Bruggen, Bryan Verboom en Christophe Lepoint een aantal spelers met wie ik vroeger nog samenspeelde.”

Profileren als stevig team

Christophe Lepoint is een van die spelers met wie Bruzzese dus nog speelde. “Ik ben blij hier te hebben getekend”, aldus de 32-jarige middenvelder. “Deze club volgt me al geruime tijd, zelfs nog van voor mijn periode bij AA Gent. Ik ben iemand die altijd voluit gaat en ik weet de goal staan, al besef ik dat het team altijd op de eerste plaats moet komen. Het clubbestuur gaf me een contract van drie seizoenen, dat toont aan dat het op mij rekent en vertrouwen in mij heeft”, aldus Lepoint, die van buur SV Zulte Waregem overkomt.

Ook Bryan Verboom maakt de overstap van Zulte Waregem. De 25-jarige linksachter wordt gehuurd en de club verkreeg een aankoopoptie. “Ik ben een offensief ingestelde linksachter en ik hoop op die manier het team aan goede resultaten te helpen. Kortrijk profileert zich als een stevig team, dat wel goed kan voetballen en waar de spelers altijd stevig in duel gaan. En ik ken de coach (Verboom werd na Nieuwjaar uitgeleend aan Roda JC, waar Anastasiou trainer was, red.), dat is een voordeel.”

Absoluut nog één seizoen in België

Voor Bennard Kumordzi, die al vijf jaar in ons land vertoeft, is KV Kortrijk pas zijn tweede Belgische voetbalclub. De Ghanees beleefde drie mooie seizoenen bij RC Genk, maar na zijn beenbreuk, die hem anderhalf jaar aan de kant hield, raakte hij niet meer in het Genkse A-team. “Ik ben blij dat ik mijn carrière bij KV Kortrijk kan voortzetten“, aldus de 32-jarige verdedigende middenvelder. “Ik wou absoluut nog één seizoen in België blijven voetballen omdat ik dan ook in aanmerking kom om de Belgische nationaliteit aan te vragen. En dat wil ik graag doen, voor mijn kinderen. Ik heb drie dochters van 9, 8 en 3 jaar en voor hen zou het goed zijn als zij hun leven kunnen opbouwen in Europa. En dat gaat gemakkelijker als je over een Europees paspoort beschikt…”

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier