Blessure Lepoint (KV Kortrijk) erger dan verwacht, Kagé hervallen in buikspierletsel

© VDB
Christof Decraene

Aanvankelijk zou Christophe Lepoint door zijn enkelblessure een zestal weken out zijn, maar trainer Yannis Anastasiou denkt hem voor Nieuwjaar niet meer op een veld te zien staan.

Het regende de voorbije weken slecht nieuws voor iedereen die KV Kortrijk een warm hart toedraagt. Youngster Tyron Ivanoff was al langer uit na een knieoperatie en nu zijn ook Youcef Attal, Hervé Kage en Christophe Lepoint voor langere tijd buiten strijd. Attal liep een letsel aan zijn oogkas op in de interland met Algerije tegen Zambia. Hij werd vanmorgen geopereerd en zou volgende week in Kortrijk terug moeten zijn. Zijn onbeschikbaarheid wordt op enkele weken geschat. Christophe Lepoint werd dinsdag aan de enkel geopereerd en een afwezigheid van zes weken werd ingecalculeerd, maar op het wekelijkse perspraatje bracht coach Anastasiou een andere versie. “Mij is verteld dat hij tot de winterbreak buiten strijd zal zijn. Of er dan complicaties opgetreden zijn tijdens de operatie? Dat weet ik niet. Maar het is soms vreemd met die diagnoses. Onze doelman Sébastien Bruzzese zou ook twee maanden out zijn na zijn heupletsel in augustus, maar tien dagen later trainde hij alweer mee.”

Afgelopen week was ook Hervé Kage niet op het trainingsveld te zien. De onfortuinlijke middenvelder miste de voorbereiding nadat hij zich in het tussenseizoen liet opereren aan de buikspieren en na zijn revalidatie kreeg hij voor de interlandbreak enkele minuten, maar hij blijkt nu opnieuw last aan de buikspieren te hebben. Hoe lang hij out zal zijn, is nog onduidelijk. Kopzorgen dus voor Yannis Anastasiou zo net voor het belangrijke duel met buur Zulte Waregem.