Kortrijk Fraser Hornby: eerste Schotse voetballer bij KV Kortrijk, die pas sinds twee jaar in de spits speelt

Redactie KW

Zijn broer Lewis speelde nog samen met huidig Anderlechtspits Kemar Roofe, zelf voetbalde hij aan de zijde van Rode Duivel Kevin Mirallas, nu actief bij Antwerp. En nog een link met België: het was Yannick Bolasie die hem wees op de moeilijkheidsgraad van de Jupiler Pro League. Maak kennis met Fraser Hornby (20), de eerste Schot in Kortrijkse loondienst, die eigenlijk pas twee jaar geleden zijn positie als middenvelder inruilde voor die van aanvaller.

Kortrijk KV Kortrijk verliest op bezoek bij Moeskroen

Moeskroen heeft zondag op de zevende speeldag de drie punten thuisgehouden tegen Kortrijk. De Henegouwers wonnen met 2-0 (rust 1-0) en komen zo naast Club Brugge, dat een wedstrijd minder telt, op de tweede plaats met 14 punten, één minder dan Standard.

KVK-aanwinst Faïz Selemani sleept voetbalbond voor kortgedingrechter

De Comorese international Faïz Selemani spant een kort geding aan tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), omdat de bond weigert de aanvaller speelgerechtigd te verklaren voor zijn nieuwe club KV Kortrijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en wordt door de KBVB bevestigd.

Beerschot plukt doelman De Smet weg bij KV Kortrijk

Beerschot heeft doelman Jarno De Smet gecontracteerd voor een seizoen, zo maakten de Ratten dinsdag bekend. De twintigjarige keeper overtuigde de technische staf tijdens een testperiode en komt over van KV Kortrijk.