https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KV Kortrijk wint vlot galamatch tegen Nederlandse tweedeklasser

De basisploeg voor aanvang van het duel met Excelsior Rotterdam. © Foto LLV
Christof Decraene

De Kortrijkzanen wonnen met 4-0 met vooral Andriy Batsula en Ilombe Mboyo in een hoofdrol. Al zal RC Genk zich volgende week in de competitieopener minder makkelijk naar de slachtbank laten leiden.

KV Kortrijk begon in zijn galamatch tegen de Nederlandse tweedeklasser Excelsior in wat min of meer de starting eleven moet zijn volgende week in de competitieopener tegen RC Genk. En Kortrijk begon explosief. Na 43 seconden werd Christophe Lepoint in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt en Ilombe Mboyo benutte de elfmeter. Kortrijk meteen op rozen en de thuisploeg behield daarna het initiatief. Kagé kopte over, Vanderbruggen trapte naast. Tussendoor moest Bruzzese ook eens een mager schotje van Joel Zwarts onschadelijk maken. Op het halfuur kreeg Andriy Batsula twee mogelijkheden: de eerste trapte hij op de vuisten van Maarten De Fockert, de tweede trapte hij knap tegen de touwen. 2-0 was ook de ruststand.

Kristof D'Haene werd voor aanvang van de galamatch in aanwezigheid van onder meer zijn vriendin en KVK-voorzitter Joseph Allijns gehuldigd als Ago Kerel van het Seizoen 2018-2019.
Kristof D’Haene werd voor aanvang van de galamatch in aanwezigheid van onder meer zijn vriendin en KVK-voorzitter Joseph Allijns gehuldigd als Ago Kerel van het Seizoen 2018-2019.© Foto LLV

Geen wissels bij KV Kortrijk na de pauze, dat de tweede helft bijna begon zoals de eerste: met een doelpunt. Mboyo bediende Lepoint, maar die kopte net over. Daarna staken ook de Rotterdammers eens de neus aan het venster: Bruzzese moest voor het eerst écht tussenbeide komen. Daar bleef het ook bij voor de Nederlanders. Nog voor het uur kreeg Kortrijk twee mooie kansen op de 3-0, maar zowel Ajagun als Kagelmacher faalden. Dan deed Mboyo in minuut 62 beter: op voorzet van Batsula werkte hij erg beheerst af. En Mboyo en Batsula bleven de meest in het oog springende Kortrijkzanen en het was uiteindelijk de Oekraïner die de 4-0 overhoeks binnentrapte. Het bleef bij 4-0, een mooie overwinning van KV Kortrijk, maar een echte waardemeter voor de competitiestart waren de Nederlanders in elk geval niet.

KV Kortrijk – Excelsior Rotterdam 4-0

Doelpunten: 2′ Mboyo (pen.) 1-0, 32′ Batsula 2-0, 62′ Mboyo 3-0, 71′ Batsula 4-0

KV Kortrijk: Bruzzese, Golubovic, Hines-Ike, Kagelmacher, Mboyo (80′ Camara), Kagé (34′ Ajagun, 68′ Toualy), Van Der Bruggen (76′ Ivanof), Lepoint, De Sart, Batsula, D’Haene.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.