KV Kortrijk wint verrassend van titelkandidaat AA Gent

Roman Yaremchuk en Lucas Rougeaux in duel. © belga
Valerie Van Avermaet

Een gedisciplineerd KV Kortrijk zette de uitschuiver van vorige week recht met een 1-2-zege tegen AA Gent. De Buffalo’s hadden het meeste balbezit, maar deden daar te weinig mee. Moffi en uitgerekend Van der Bruggen (ex-Gent) scoorden de Kortrijkse goals.

Bij KV Kortrijk kwam Rougeaux het veld op en verdween Ritière naar de bank. Bij Gent waren er meer wijzigingen na het verlies vorige week tegen STVV. Roef mocht Kaminski vervangen nadat die vorige week door miscommunicatie de 2-1 voor STVV inleidde. Op het middenveld vloog Bezus eruit voor nieuwe aanwinst Dorsch en in de spits rekende Thorup op Niangbo in plaats van Dorsch. Odjidja ging spelen op de positie van de intussen vertrokken David, achter de spitsen.

Weinig kansen

Beide ploegen verloren vorige week onverwachts hun eerste wedstrijd van het seizoen en wilden die misstap rechtzetten. Al viel daar de eerste twintig minuten van de wedstrijd weinig van te merken. De wedstrijd startte rustig, er zat weinig tempo in. Pas in de in de 21ste minuut kregen we even wat animo. Makarenko speelde Moffi centraal in de grote rechthoek aan. De Nigeriaan werkte koelbloedig de 0-1 voorbij Roef.

Terem Moffi viert de 0-1.
Terem Moffi viert de 0-1.© BELGA

Tot dan hadden we nog geen kans gezien. KV Kortrijk kroop terug in de verdedigende stelling en liet het balbezit aan de thuisploeg. Thorup was niet tevreden met het spel van zijn ploeg en stuurde onder andere Bezus en Depoitre naar de opwarmingszone. Gent had niet meteen een reactie in huis. Pas rond de 40ste minuut kon het KVK eens in de problemen brengen via een afstandsschot van Yaremchuk. Jakubech liet zich niet verrassen. Uit de hoekschop die volgde, kreeg Ngadeu een goede kopkans. Daarna kroop de Veekaa nog eens uit de verdedigende stelling met als resultaat een gevaarlijk schot van Van der Bruggen.

Gent probeert, maar Van der Bruggen maakt het af

Owusu bleef na de rust in de kleedkamer. Thorup stuurde Depoitre de vuurlinie in en paste zijn systeem wat aan. Toch was de eerste kans voor de Kerels, Dewaele testte Roef met eens schot. Yaremchuk kreeg even later de kans op de 1-1, maar Jakubech stond alert te keepen. Net voor het uur leverde het vele Gentse balbezit toch iets op. Plastun kopte de gelijkmaker hard tegen de netten.

Gent ging daarna nog op zoek naar de winning goal, maar KVK bleef gedisciplineerd in de egelstelling en prikte zowaar tegen. Na een knappe aanval op rechts behield Mboyo het overzicht en vond hij de inlopende Van der Bruggen. De voormalige Gent-speler schoof de bal onhoudbaar in de linkerbenedenhoek. 1-2 voor Kortrijk.

Zo pakten de Kerels verrassend de drie punten mee vanuit de Ghelamco Arena. Gent het overwicht aan balbezit te weinig omzetten in kansen en kreeg het deksel op de neus. De Buffalo’s bleven verweesd achter.

Reactie Hannes Van der Bruggen: “De punten die we vorige week verloren, pakken we nu terug. We speelden ook wel anders dan toen. We waren niet naar hier gekomen om blind aan te vallen en dat pakte goed uit. Het is een doel om dit seizoen mijn statistieken op te krikken dus ik ben heel blij met mijn goal. Als Davy Roef niet zo scherp stond te keepen, hadden het er meer kunnen zijn.”

Opstelling AA Gent: Roef, Mohammadi, Plastun, Ngadeu, Castro-Montes, Owusu (45′ Depoitre), Vadis Odjidja, Dorsch (53′ Bezus), Kums, Yaremchuk, Niangbo (58′ Kleindienst).

Opstelling KV Kortrijk: Jakubech, Golubovic, Dewaele, Rougeaux, Mboyo (90′ Ajagun), Van der Bruggen, Lepoint (76′ Selemani), Moffi (62′ Gueye), Makarenko, Ocansey, Derijck.

Gele kaarten: 45′ Makarenko

Doelpunten: 21′ Moffi, 58′ Plastun, 82′ Van der Bruggen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.