KV Kortrijk wint in slotfase op de Freethiel

Maxime Chanot scoorde het derde Kortrijkse doelpunt. © BELGA

In groep A van play-off 2 is Kortrijk zaterdag met 2-3-cijfers gaan winnen op bezoek bij Waasland-Beveren

Caufriez (20′) opende in de eerste helft de score voor Waasland-Beveren, maar de Kortrijkzanen gingen nog op en over de Waaslanders met doelpunten van D’Haene (74′), Marusic (77′) en Chanot (85′). De aansluitingstreffer van Sousa (87′) kwam te laat.

Het was eenrichtingsvoetbal van KV Kortrijk dat de toeschouwers op de Freethiel in de beginfase te zien kregen. Waasland-Beveren kwam echter volledig tegen de gang van het spel in na twintig minuten op voorsprong. Kortrijk kon een vrije trap niet goed wegwerken en de jonge Caufriez stond op de goede plaats om zijn eerste basisplaats te vieren met een doelpunt. Een lesje in efficiëntie voor Kortrijk, dat met een achterstand de rust in ging.

Na de pauze ging Kortrijk vlijtig door met het missen van kansen tot D’Haene een voorzet knap op de slof nam en de verdiende gelijkmaker tegen de netten zag belanden. De ban was gebroken voor de bezoekers en twee minuten later maakte Marusic na een knappe actie de 1-2. Met de 1-3 leek Chanot de boeken toe te doen voor Waasland-Beveren, tot Sousa meteen daarna de aansluitingstreffer kon scoren: 2-3. Verder dan dat kwam Waasland-Beveren echter niet. Kortrijk wipt dankzij de zege met 5 punten voorlopig over Standard naar de eerste plaats in groep A. Waasland-Beveren is laatste met 1 punt. (Belga)