KV Kortrijk trapt seizoen af onder stralend zonnetje

Hoewel heel wat spelers andere verplichtingen hadden, waren er toch 14 aanwezigen op de eerste training.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Hoewel heel wat spelers andere verplichtingen hadden, waren er toch 14 aanwezigen op de eerste training.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

KV Kortrijk is gestart aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Coach Luka Elsner verwelkomde veertien spelers op het oefenterrein. Veel jongens zijn nog actief met hun nationale ploeg, sukkelen met een blessure, kregen vakantie of waren afwezig door familiale omstandigheden.

Sportief manager Rik Foulon en voorzitter Ronny Verhelst stonden de pers te woord voor de eerste training. De staf is af, de kern nog niet. Dat is zowat de korte samenvatting. Op het veld zagen we de volgende namen: Lucas Rougeaux, Kristof D’Haene, Timothy Derijck, Ante Palaversa, Sambou Sissoko, Michiel Jonckheere, Yani Van Den Bossche, Teddy Chevalier, Faïz Selemani, Pape Gueye, Eric Ocansey, Brice Verkerken, nieuwkomer Mathias Fixelles en Nihad Mujakic. Die laatste keerde terug van een uitleenbeurt aan Hajduk Split.

Vernieuwde staf

De sportieve staf is grondig aangepast. Assistent-coach Jordi Lemiengre en physical coach Karsten Vandendriessche zijn er niet meer bij. T2 Bart Meert en keeperstrainer Patrick Deman zijn er wel nog. T3 is voortaan Serge Costa. Pysical coach is Leo Djaoui, hij werkte al met Elsner bij Union en Amiens. Thomas Adams werkte al bij de jeugd en volgt nu de interne data op. Hij werkt met het gps-systeem Catapult. Ook Jelmer Platteeuw is nieuw. Hij is de nieuwe performance analist. Platteeuw zal de eigen ploeg en de tegenstanders ontleden.

Nu bij nationale ploegen

Aleksandar Radovanovic ontbrak door familiale omstandigheden. Nieuwkomer Kevin Vandendriessche geniet nog van vakantie en sluit volgende week aan vanaf 21 juni. Gilles Dewaele (adductor) revalideert nog van een blessure. Trent Sainsbury en Hakim Luqman zijn nog actief met hun nationale ploeg. En ook Muhammed Badamosi keert terug van internationale verplichtingen. Doelman Marko Ilic is momenteel in Japan, waar hij speelt met de nationale ploeg van Servië. (JCS)

KV Kortrijk werkt op dinsdag 22 juni om 19 uur zijn eerste oefenwedstrijd af op het veld van Harelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier