https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KV Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe: “We moeten meer smeerlapjes zijn”

© belga
Christof Decraene

Ook al speelt KV Kortrijk bijwijlen niet onaardig, met 1 op 15 is de boodschap duidelijk. Zaterdag moet het winnen van Sint-Truiden.

“En dat wordt alweer geen sinecure”, weet ook Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe. Hij zag ook hoe STVV in de Limburgse derby een 0-3-achterstand nog ophaalde. “Ze staan goed achterin, maar verdedigen ook goed vooruit. Maar wij spelen thuis, dat is voor ons altijd een voordeel. De situatie waarin we ons bevinden, is niet goed. We moeten dat onder ogen durven zien, maar dat betekent niet dat we moeten panikeren, dat is voor niks nodig. Mijn spelers moeten wel de ernst van de situatie beseffen”, aldus de KVK-coach.

Kortrijk heeft in elk geval de punten nodig. Uit de laatste vijf matchen puurde het amper één punt. “Al hadden we er absoluut meer verdiend”, vindt Vanderhaeghe. “We pakken gewoon te veel goals op stilstaande fases. Heeft Gent, toch een van de topteams in onze competitie momenteel, ons vorige week overdonderd? Absoluut niet. Maar we worden alweer genekt op een stilstaande fase omdat een speler niet oplet. Ook die individuele fouten moeten eruit.”

“We hebben afgelopen week veel op de omschakeling getraind, om bepaalde situaties in ons voordeel te gaan uitbuiten. Soms zijn we ook nog te onrustig in balbezit op de helft van de tegenstander. Dat is nochtans niet nodig, we hebben genoeg jongens in de kern die kunnen voetballen. En we zijn ook nog altijd te braaf. Ik merkte het opnieuw op training vandaag, de spelers wijzen elkaar niet terecht, maar zeggen gewoon niks tegen mekaar. Ze moeten, ook op training, elkaar sturen. En in de match meer smeerlapje zijn.”

Bij KV Kortrijk ontbreken zaterdag – aftrap om 20.30 uur – Jovan Stojanovic (enkel), Elohim Rolland (hamstrings), Tyron Ivanof (knie), Maxime Deman (voet) en Imoh Ezekiel (knie).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.