KV Kortrijk slaat opnieuw toe in slotminuut en wint nu ook van Standard

De Kerels speelden een matige wedstrijd, kwamen tegen tien Rouches zelfs op achterstand, maar gingen in een dolle slotfase alsnog voorbij Standard. Het werd 2-1. Net als tegen Genk vier dagen eerder scoorde KVK diep in blessuretijd nog het winnende doelpunt.

KV Kortrijk moest het tegen Standard doen zonder de geschorsten Hannes Van Der Bruggen en Lucas Rougeaux. In hun plaats speelden Larry Azouni en Idir Ouali. Standard begon het sterkst aan de partij en had al binnen de minuut op voorsprong kunnen staan. Sa stond moederziel alleen voor Kaminski, maar hij kopte ver naast. Pas tegen het kwartier toonde de thuisploeg zich een eerste keer: Chevalier vond Perbet, die nipt over kopte. Standard was niet onder de indruk, want het bleef baas in het Guldensporenstadion. In de 17de minuut kreeg Mpoku een opgelegde kans. Ouali ging onder een hoge bal door, maar de Congolese Belg trapte hoog over. Kortrijk was voetballend niet minder, maar de kansen bleven voor de bezoekers. Kaminski verhinderde tot twee keer toe de 0-1: eerst had hij een goede reflex in huis op een afgeweken vrije trap, daarna ging hij goed plat op een schot van Marin. Het venijn zat nog in de staart van de eerste helft: Agbo werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd, tot woede en ergernis van heel Standard. De partij lag minutenlang stil, maar het bleef 0-0 aan de rust.

In de tweede helft was het er niet aan te zien dat Kortrijk met een man meer op het veld stond. De kansen bleven voor de bezoekers: eerst trapte Marin van dichtbij net naast en nog voor het uur mocht Orlando Sa alleen op Kaminski af, maar de KVK-doelman redde opnieuw. Net daarvoor had Jeremy Perbet dé kans gekregen op de openingstreffer, maar hij trapte vanop twee meter over. In de 64ste minuut werd het stil in het Guldensporenstadion: ref Verboomen had handspel gezien van Makarenko in de eigen zestienmeter, Marin miste niet vanop elf meter. De Rouches trokken zich daarna op de eigen helft terug waardoor Kortrijk terug in de wedstrijd kwam.

Zelf slaagde Kortrijk er niet in om een kans te creëren, maar het kreeg acht minuten voor tijd wel de hulp van Cavanda, toen hij een voorzet van Teddy Chevalier ongelukkig in eigen doel duwde. De thuisploeg putte vertrouwen uit die gelijkmaker en trok vol ten aanval. Attal en Lepoint misten het winnende doelpunt, maar KVK mocht zich ook gelukkig prijzen toen Edmilson na een counter nog op de paal trapte. En wat niemand daarna nog voor mogelijk hield, gebeurde toch. In de 93ste minuut bediende invaller Attal Jeremy Perbet, die na een ongelukkige wedstrijd er toch nog in slaagde om de bal over de doellijn te duwen. Net als enkele dagen voordien in Genk slaat KVK dus toe in blessuretijd en gaat zo met 9 op 9 en een zevende plaats de winterstop in. (CDW)