Genk wil na het voorbije topseizoen op hetzelfde elan doorgaan, maar de club is op haar hoede. De competitie beginnen na een kampioenenjaar is nooit makkelijk en de Limburgers verloren bovendien sterkhouders als Leandro Trossard en Ruslan Malinovskyi. Felice Mazzu, die in de zomer Philippe Clement opvolgde, zal zich dus meteen moeten bewijzen. Racing kan wel vertrouwen putten uit de Supercup, waar KV Mechelen afgelopen weekend met een vlotte 3-0 huiswaarts moest.

Clement, de architect van het Limburgse succes, zit nu op de trainersbank bij Club. De blauw-zwarte fans verwachten heel erg veel van hun ex-speler, en Clement zelf droomt er stiekem van zijn kunststukje van bij Genk te herhalen. Dan mag een verplaatsing naar Waasland-Beveren, zoals altijd genoemd als een van de degradatiekandidaten, geen probleem zijn.

Zondagmiddag maakt speler-trainer Kompany dan weer zijn langverwachte debuut bij RSCA. De Brusselse club kende zijn slechtste seizoen sinds mensenheugenis, maar dat zijn de meeste fans na de komst van Kompany vergeten. Kompany toont zich ambitieus en haalde een vedette als Samir Nasri naar België, maar wil ook niet te hard van stapel lopen. Toch houdt in het Astridpark niemand rekening met een gemiste start tegen Oostende.

Standard, waar Michel Preud'homme wil oogsten, opent met een verplaatsing naar Cercle Brugge. AA Gent, een andere ploeg die stiekem mikt op de verrassing, stapt de bus op naar Charleroi - altijd lastig voor de Buffalo's.

KV Mechelen hoopt bij Zulte Waregem zijn extrasportieve zorgen te vergeten. KVM promoveerde naar 1A, maar wist door de rol in het fraudeonderzoek lang niet of het effectief in de hoogste afdeling mocht aantreden. Via de groene tafel kreeg de club finaal groen licht, en Malinwa wil tonen dat het zijn stek in de Jupiler Pro League verdient.

Antwerp wil bij Eupen zijn goede vorm van vorig seizoen doortrekken. STVV en Moeskroen bikkelen tot slot al meteen om drie belangrijke punten.

(Belga)

Genk wil na het voorbije topseizoen op hetzelfde elan doorgaan, maar de club is op haar hoede. De competitie beginnen na een kampioenenjaar is nooit makkelijk en de Limburgers verloren bovendien sterkhouders als Leandro Trossard en Ruslan Malinovskyi. Felice Mazzu, die in de zomer Philippe Clement opvolgde, zal zich dus meteen moeten bewijzen. Racing kan wel vertrouwen putten uit de Supercup, waar KV Mechelen afgelopen weekend met een vlotte 3-0 huiswaarts moest.Clement, de architect van het Limburgse succes, zit nu op de trainersbank bij Club. De blauw-zwarte fans verwachten heel erg veel van hun ex-speler, en Clement zelf droomt er stiekem van zijn kunststukje van bij Genk te herhalen. Dan mag een verplaatsing naar Waasland-Beveren, zoals altijd genoemd als een van de degradatiekandidaten, geen probleem zijn.Zondagmiddag maakt speler-trainer Kompany dan weer zijn langverwachte debuut bij RSCA. De Brusselse club kende zijn slechtste seizoen sinds mensenheugenis, maar dat zijn de meeste fans na de komst van Kompany vergeten. Kompany toont zich ambitieus en haalde een vedette als Samir Nasri naar België, maar wil ook niet te hard van stapel lopen. Toch houdt in het Astridpark niemand rekening met een gemiste start tegen Oostende.Standard, waar Michel Preud'homme wil oogsten, opent met een verplaatsing naar Cercle Brugge. AA Gent, een andere ploeg die stiekem mikt op de verrassing, stapt de bus op naar Charleroi - altijd lastig voor de Buffalo's.KV Mechelen hoopt bij Zulte Waregem zijn extrasportieve zorgen te vergeten. KVM promoveerde naar 1A, maar wist door de rol in het fraudeonderzoek lang niet of het effectief in de hoogste afdeling mocht aantreden. Via de groene tafel kreeg de club finaal groen licht, en Malinwa wil tonen dat het zijn stek in de Jupiler Pro League verdient.Antwerp wil bij Eupen zijn goede vorm van vorig seizoen doortrekken. STVV en Moeskroen bikkelen tot slot al meteen om drie belangrijke punten.(Belga)