KV Kortrijk ontvangt Moeskroen-Péruwelz zonder geschorste Maxime Chanot

© BELGA
Redactie KW

Eersteklasser KV Kortrijk moet het thuis tegen Moeskroen-Péruwelz op zaterdag 12 december zonder Maxime Chanot zien te rooien.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalvond (KBVB) vroeg één speeldag schorsing (vanaf 9 december) en een boete van 400 euro voor de verdediger na diens uitsluiting in de Beker van België. KV Kortrijk accepteert de sanctie.

In de 4-2 overwinning tegen RSC Anderlecht in de achtste finales van de Croky Cup duwde scheidsrechter Serge Gumienny in de slotfase de rode kaart onder de neus van Chanot. De Franse verdediger raakte de bal met de hand en “ontnam zo een doelpunt of doelkans aan tegenstrever Sylla“, klonk het in het scheidsrechtersverslag van Serge Gumienny.

Het Bondsparket vorderde op zijn beurt één speeldag schorsing en een geldstraf van 400 euro. KV Kortrijk koos ervoor zich dinsdag niet te verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbald van de KBVB en legt zich neer bij de straf. Daardoor kunnen ‘de Kerels’ zaterdag niet rekenen op Chanot wanneer Moeskroen-Péruwelz afzakt naar het Guldensporenstadion.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.