KV Kortrijk kan niet profiteren van blunder Genkse doelman

KV Kortrijk – Racing Genk eindigde na een matige eerste helft en een leuke tweede helft op een 1-1-gelijkspel.

Bij KV Kortrijk begon Nebosja Pavlovic achterin in de plaats van de geblesseerde Maxim Chanot, waardoor Robert Klaasen zijn vaste plaats op het middenveld kon inpakken. De wedstrijd begon moeizaam met veel middenveldspel. Racing Genk had het meeste balbezit, maar deed er niets mee. Kortrijk nam halverwege de eerste helft het commando in handen, al kwamen daar geen echte doelkansen uit. Vooral de drie strafschopfases zorgden voor wat animo, maar scheidsrechter Jonathan Lardot zag er telkens niets in. Op het halfuur kon de thuisploeg dan toch scoren. De Genkse doelman Marco Bizot schatte een mislukte voorzet van Baptiste Ulens verkeerd in en de bal verdween knullig in doel. De wedstrijd ging met 1-0 de rust in.

Betere tweede helft

Na de pauze tapte Genk uit een ander vaatje en via Jelle Vossen en Julien Gorius kwam het al binnen de eerste vijf minuten aan twee kansen. We kregen eindelijk een wedstrijd. Op vrije trap van Klaasen kreeg Zarko Tomasevic een uitstekende kans, maar Bizot kon met een gelukje de bal pareren. Aan de overzijde ging Darren Keet goed plat op een schot van Gorius. Na 65 minuten moest Keet zich toch gewonnen geven op een kopbal van ex-speler van KVK IIombe Mboyo. Beide ploegen gingen vol voor winst en Vossen had de 1-2 aan de voet. Doelman Keet redde weer uitstekend. Aan de overzijde waren de beste kansen nog voor Ivan Santini en Teddy Chevalier. Nieuwkomer Lukas Van Eenoo verving in de slotfase nog Ulens, maar ook hij kon niets meer veranderen aan de eindscore.