KV Kortrijk kan herademen na ruime zege tegen Sint-Truiden

© belga
Christof Decraene

Het werd 4-0, meteen de eerste zege in zes matchen voor de thuisploeg.

Beide ploegen kwamen met open vizier aan de aftrap, en dat zorgde voor een aangenaam wedstrijdbegin. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar Hornby kon net niet bij een voorzet-schot van Lepoint en even later legde Ocansey uitstekend terug op Mboyo, maar hij kraakte zijn schot. Daarna gint STVV-doelman Schmidt in de fout, maar werd door zijn defensie gered. Op het kwartier was het dan toch raak voor Kortrijk: Schmidt bracht De Bruyn in de problemen, Mboyo profiteerde met de 1-0. Sint-Truiden kwam daarna wel iets meer in de wedstrijd en vooral Suzuki miste de gelijkmaker alleen voor Bruzzese. De bezoekers kregen daar drie minuten later de rekening voor gepresenteerd, na een knappe solo van Fraser Hornby. Voor de jonge Schot zijn eerste competitiedoelpunt voor de Veekaa. En nog voor de rust zorgde Kagelmacher voor de 3-0.

Dat lijkt een geruststellende voorsprong voor Kortrijk, maar STVV haalde de week voordien tegen Genk ook een 0-3-achterstand op. En jawel, in het begin van de tweede helft leek STVV onder stoom te komen, vooral via Suzuki. De Japanse spits had voor de pauze al een reuzekans gemist en deed dat na de pauze nog eens fijntjes over.

© BELGA

Hij kreeg erg veel tijd en ruimte om te koppen, maar zijn poging ging ferm naast. Dan toonde de thuisploeg zich een pak efficiënter. Eerst was er nog een trapje van Hornby, dat Schmidt makkelijk onschadelijk maakte, maar even later was de Schot er als de kippen bij om de 4-0 te scoren. De partij kabbelde daarna voort, al pakte bezoeker Colombatta nog een tweede gele kaart, waardoor Sint-Truiden de partij met zijn tienen beëindigde. Na 1 op15 eindelijk nog eens een zege voor KV Kortrijk. En het hield voor het eerst dit seizoen de nul, ook een opsteker.

KV Kortrijk – Sint-Truiden 4-0

Kortrijk: Bruzzese, Rougeaux, Hines-Ike (83′ Kovacevic), Kagelmacher, D’Haene, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart, Ocansey (72′ Ajagun), Hornby (77’Batsula), Mboyo.

STVV: Schmidt, Sankhon, Mmaee (61′ Asamoah), Garcia, Botaka, Colombatto, De Bruyn (78′ Colidio), De Smet, Suzuki, Boli, Sausa (46′ Ito).

Doelpunten: 15′ Mboyo 1-0, 32′ Hornby 2-0, 42′ Kagelmacher 3-0, 70′ Hornby 4-0.

Gele kaarten: Hines-Ike, De Sart, Mboyo.

Rode kaart: Colombatte (2x geel).