KV Kortrijk blijft steken op gelijkspel tegen KVC Westerlo

© BELGA

KV Kortrijk is er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen tegen rode lantaarn KVC Westerlo. Het bleef steken op een 1-1 gelijkspel en daar schieten beide ploegen niets mee op.

KVK-coach Johan Walem wijzigde zijn ploeg op vier plaatsen t.o.v. de 1-0 nederlaag tegen Racing Genk. Pavlovic, Papazoglou en Mercier verhuisden naar de bank. Marusic was geschorst. D’Haene, De Mets, Olaitan en Van Loo waren hun vervangers in de basis. Rode lantaarn Westerlo startte voor de vierde opeenvolgende keer met dezelfde elf.

De eerste echte kans was voor de thuisploeg. Van Langendonck werd bijna verrast door een voorzet van D’Haene, maar de goalie kon nog net de bal over doel tikken. Vijf minuten later waren ook de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Van Loo moest zich reppen om de aanstormende Molenberghs van een doelpunt te beletten. Halfweg de eerste helft had Olaitan iets moois in gedachten. De Nigeriaanse spits schilderde de bal naar de verste hoek, maar zijn schot ging een metertje naast. Walem moest voor de rust nog een gedwongen wissel doorvoeren. Chanot speelde na een harde tik nog even door, maar werd dan toch vervangen door Pavlovic. Voor de rest viel er in de eerste helft maar weinig meer te beleven.

Dominant KVK

© BELGA

De Kerels kwamen fel uit de kleedkamer. Stijn de Smet ging alleen door op Van Langendonck, maar schoot dan onbegrijpelijk in het zijnet. De thuisploeg werd niet veel later beloond voor zijn inzet. Rolland haalde uit van ver buiten de zestien en verschalkte Van Langendonck met een heerlijke trap. Niet veel later werd de score bijna verdubbeld. Een vrije trap van de ingekomen Xavier Mercier zoefde maar net naast.

© BELGA

Westerlo stevende af op een tweede nederlaag op rij, maar daar dacht Gounongbe duidelijk anders over. Na wat geharrewar in de zestien knikte hij de gelijkmaker voorbij Keet in doel. KVK ging daarna nog op zoek naar de winnende treffer, maar de bal ging er niet meer in.