KV Kortrijk-belofte Seppe Gantois weer out met knieblessure

Seppe Gantois © CD
Christof Decraene

Hoeveel pech kan je hebben? In september vorig jaar viel Seppe Gantois uit met een kruisbandletsel. Elf maanden, twee operaties en een verrekking later stond hij de voorbije weken opnieuw op het trainingsveld, maar dinsdag sloeg het noodlot weer toe. Op training werd hij aan dezelfde knie geraakt.

Seppe Gantois, die via Woesten en Ieper zeven jaar geleden bij KV Kortrijk belandde, heeft – zacht uitgedrukt – niet het gemakkelijkste jaar uit zijn voetbalcarrière achter de rug. De belofte van KV Kortrijk viel in september vorig jaar uit in de bekerwedstrijd met de U21 tegen Zulte Waregem. Het verdict was hard: de kruisband van de rechterknie was geraakt en hij zou zes maanden out zijn.

Na een half jaar stond de 19-jarige flankspeler opnieuw op het veld, kon voluit trainen, maar had geregeld last bij het strekken van zijn been. Een controle bracht een littekenweefsel aan het licht. Hij moest opnieuw onder het mes en was anderhalve maand out. Terug op het veld liep hij tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen in zijn eerste oefenmatch een verrekking op. “Weer revalideren”, zuchtte Seppe toen hij ons dinsdag zijn verhaal deed. “De blessure zelf was niet erg, maar ik was wel opnieuw een maand out. Op die manier was het moeilijk om positief te blijven.”

Tranen in de ogen

De Ieperling, die zijn tweede jaar marketing aan Vives in Kortrijk volgt, deed er nochtans alles aan om sterker dan ooit terug te keren. “Ik heb echt keihard gewerkt. Ik wou absoluut terugkeren, want ik kan het niveau aan. Anderhalf jaar geleden, Karim Belhocine was toen trainer, maakte ik de voorbereiding met de A-kern mee en ik speelde zelfs enkele oefenmatchen. Maar nu moest ik helemaal opnieuw beginnen. Ik beken dat ik het moeilijk heb gehad. Toen ik na mijn eerste operatie naar de matchen van de beloften kwam kijken, had ik tranen in de ogen. Ik heb diep gezeten, heb zelfs even aan stoppen met voetballen gedacht. Ik ben met een psycholoog gaan praten, maar uiteindelijk moet je toch zelf de klik maken.”

“Ik wou absoluut terugkeren, want ik kan het niveau aan”

Onzeker

Dat had Gantois gedaan toen hij ons afgelopen dinsdag voor aanvang van de training het verhaal over zijn blessures deed. “Ik wil nu niet overhaasten, rustig opbouwen en ik hoop dat ik vanaf volgende week alle groepstrainingen zal kunnen meedoen. Ik voel me sterk, ook op fysiek vlak want ik heb hard gewerkt tijdens mijn revalidatie. Over een drietal weken hoop ik een eerste wedstrijd met de U19 te kunnen spelen. Alleen voel ik me nu nog wat onzeker op het veld, het vertrouwen in een goede afloop is nog niet helemaal terug. Als ik nu nog iets voorheb, vrees ik voor mijn carrière, zeker op dit niveau.”

Het zouden profetische woorden blijken. Op de dinsdagtraining raakte hij aan diezelfde rechterknie geblesseerd en moest van het veld gedragen worden. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe erg de blessure is, maar dat is nog niet duidelijk. Volgens de eerste diagnose dinsdagavond zou de kruisband gelukkig niet geraakt zijn.

Maandag 16 oktober om 19.30 uur: Standard – KV Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.