Kunstgrasveld Excelsior Zedelgem onbespeelbaar door hevige regenval

© TL
Redactie KW

Opvallend zicht bij voetbalclub Excelsior Zedelgem zondagmiddag. De hevige regenval zorgde er daar voor dat het kunstgrasveld volledig onbespeelbaar raakte. De kurk in de onderlaag was namelijk naar boven gekomen. Voetballen was dan ook onmogelijk.

De eerste ploeg van eersteprovincialer Excelsior Zedelgem maakte zich zondagmiddag op voor een wedstrijd in de Beker van België tegen Wielsbeke. Maar toen de spelers toekwamen werd snel duidelijk dat voetballen op het eerste terrein onmogelijk zou zijn. Een jaar geleden werd een gloednieuw kunstgrasveld aangelegd. Maar de hevige regenbuien van zondagmorgen hadden dat herschapen in een bruine vlakte. “Het waterpeil van de beek vlakbij stond zeer hoog door de overvloedige neerslag”, zegt voorzitter Wim Vanhove . “Daardoor werkte het drainagesysteem niet naar behoren. Dat zorgde ervoor dat de kurk onderaan naar boven kwam. Met het gekende gevolg.”

De wedstrijd zelf werd uiteindelijk op het tweede veld afgewerkt. Zedelgem verloor die met penalty’s. Voor de komende dagen vormt het veld echter geen probleem meer. “Het veld zal zich snel herstellen”, aldus de voorzitter. “Het is enkel de kurk die is komen bovendrijven. Van zodra het water helemaal weggetrokken is, kunnen we dat opnieuw in borstelen.”

Volgens de voorzitter ging het om een zeer uitzonderlijke situatie. Er viel dan ook heel veel regen op een korte periode. “Daardoor stond het water van de zee hoger dan de afvoer van de drainage. En dan kan het water natuurlijk niet weg”, zegt hij. “Maar op zich werkt het systeem naar behoren. Dus ik denk niet dat er sprake is van een structureel probleem. Hier konden we simpelweg weinig aan doen.” (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier