KSV Veurne start opnieuw met een damesploeg

Redactie KW

Drie jaar geleden doekte KSV Veurne, dat in het damesvoetbal in de kustregio een pioniersrol vertolkte, zijn damesploeg op. Maar volgend seizoen zal Veurne opnieuw een damesteam in competitie inschrijven.

Dit gebeurt op vraag van een aantal dames uit de omgeving“, maakt jeugdvoorzitster Katia Van Riet duidelijk. “Het gaat om onder andere jonge mama’s die vroeger voetbalden, maar wegens zwangerschap de schoenen aan de haak hingen. Zij komen nu met hun kinderen mee naar KSV Veurne en zo begon het bij velen weer te kriebelen. Daarnaast zijn er ook enkele dames die nu bij clubs uit de omgeving voetballen, maar waarvan hun hart wel nog steeds bij Veurne ligt. Zij zouden ook de overstap maken.”

Negen speelsters van WS Bulskamp zijn de drijvende krachten achter dit initiatief

Onder hen een negental speelsters van WS Bulskamp, momenteel in tweede provinciale actief. “Zij zijn trouwens de drijvende krachten achter dit nieuwe initiatief. Wij willen de vraag van de speelsters positief beantwoorden en in het verhaal meestappen, maar we gaan zelf niet actief op zoek naar speelsters. Iedere dame die zich wil engageren en wil toetreden tot de nieuwe damesploeg is welkom. Het Veurnse jeugdbestuur zal hen zeker de nodige ondersteuning aanbieden. Hugues Stratsaert, momenteel de coach van de Bulskampse dames en geen onbekende bij ons, maakt de overstap mee naar Veurne”, verduidelijkt de 44-jarige jeugdvoorzitster uit Alveringem.

Eigen jeugdspeelsters

Een aantal jaar geleden moest KSV Veurne nog noodgedwongen zijn damesploeg opdoeken. “We hebben het altijd jammer gevonden dat we er ooit mee moesten stoppen, dus we staan zeker open voor een nieuwe start. Vooral omdat we zo de meisjes uit onze eigen jeugdrangen een toekomst binnen de eigen club kunnen bieden. We willen bovenal een hechte groep vormen met het nodige engagement ten aanzien van onze club. We speelden jaren een voortrekkersrol op vlak van damesvoetbal in de regio en we zouden die rol graag weer opnemen“, besluit Katia van Riet. (SB)

Bestuur WS Bulskamp: “Wij weten van niets”

Bij WS Bulskamp waren ze nog niet op de hoogte van de eventuele overgangen die op til staan. “Wij weten tot op heden niks omtrent eventuele overstappen van onze speelsters naar KSV Veurne”, bevestigt gerechtigd correspondent Rik Hemeryck namens het bestuur van Bulskamp. “Pieter Kesteloot, secretaris van KSV Veurne, vertelde ons dat het hoofdbestuur van Veurne er niet aan denkt om opnieuw met een damesploeg te starten. Meer kan ons bestuur er op dit moment niet over kwijt. Tot nader order doeken wij ons damesploeg dan ook niet op.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.