KSV Rumbeke hoopt nog te stijgen naar eerste provinciale

© Kurt Maddens
Redactie KW

Vrijdagavond kreeg ook promovendus KSV Rumbeke te horen dat de procedure van de amateurclubs bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) niets heeft opgeleverd.

Een vijftiental amateurclubs, voornamelijk uit de provinciale reeksen in Vlaanderen, diende begin april een verzoekschrift in bij het BAS. Voor die clubs heeft de beslissing van de Belgische voetbalbond (KBVB) om de competities op 12 maart stop te zetten jammerlijke gevolgen. Volgens hen zijn de competities niet afgewerkt, en mag het klassement dan ook niet bepalend zijn voor degradatie. De clubs verwijzen ook naar de financiële gevolgen van deze beslissing, die tijdens de coronacrisis nog extra zwaar doorwegen. Op basis van dat reglement worden immers de stijgers en dalers aangeduid.

De clubs waren van oordeel dat het klassement op het moment van de stopzetting van de competitie 2019-2020 niet als criterium mocht gelden. Ze vroegen een soort neutralisering van de competitie zodat komend seizoen iedereen terug in zijn reeks van vorig jaar zou starten en er dus geen stijgers en dalers zouden zijn. Maar het BAS heeft dus de beslissing van de Belgische voetbalbond (KBVB) gevolgd.

Bij veel clubs was er na de bekendmaking van de BAS-beslissing een hoera-stemming, maar het verhaal is blijkbaar nog niet ten einde. Intussen dienden de advocaten al een een klacht in bij de BMA, Belgisch Mededingingsautoriteit. Secretaris Filiep Cneut van Rumbeke hoopt toch dat zijn ploeg kan stijgen naar eerste provinciale. “Vorig jaar staken we er met kop en schouders bovenuit en stonden we op een zucht van het kampioenschap. Het zou bijzonder jammer zijn dat we nu met een nog sterkere kern terug in tweede moeten aantreden.”

(Belga/SBR/foto KM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.