KSV Rumbeke bedankt trainer Philip Mercier, Kurt Delaere neemt over in afwachting van nieuwe T1

Philip Mercier kreeg zijn ontslag bij KSV Rumbeke. © VDB
Wouter Vander Stricht

KSV Rumbeke startte de competitie in eerste provinciale met drie nederlagen op rij. En dat moest trainer Philip Mercier nu bekopen met zijn ontslag. Ook assistent Peter Vancraynest werd de wacht aan gezegd. Oud-speler Kurt Delaere neemt over in afwachting van een nieuwe T1 en leidt zaterdag de match tegen SVD Kortemark.

KSV Rumbeke startte met een nul op negen. Er werd telkens verloren van FC Poperinge (0-2), SC Wielsbeke (4-0) en Sp. Blankenberge (1-3). Een doelsaldo van 1-9 en thuisnederlagen tegen twee ploegen die vorig jaar nog in tweede provinciale speelden.

Philip Mercier nam als T2 vorig jaar het hoofdtrainerschap over van Nigel Smith, die jarenlang aan het roer stond bij KSV Rumbeke. De Roeselaarse club slaagde er vorig jaar ternauwernood in zich te handhaven en wilde dit seizoen een rustig jaar doormaken.

Kurt Delaere als speler van KSV Rumbeke toen hij scoorde in de finale van de Beker van West-Vlaanderen.
Kurt Delaere als speler van KSV Rumbeke toen hij scoorde in de finale van de Beker van West-Vlaanderen.© VDB

Maar men nam een barslechte start. Het bestuur zag zich dan ook genoodzaakt al in te grijpen. Ondertussen lopen de onderhandelingen met een nieuwe hoofdtrainer en werd Kurt Delaere, gewezen spits van KSV Rumbeke, bereid gevonden om over te nemen. Delaere zal ook T2 blijven onder de nieuwe hoofdcoach. Zaterdagavond zal hij overigens de wedstrijd op het veld van SVD Kortemark leiden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.