De Spaanse oefenmeester bracht in de op twee na laatste wedstrijd voor de winterstop zeven nieuwe spelers tussen de lijnen, in vergelijking met vorige week. Dat zorgde ervoor dat onder meer de jonge Arthur Devos, een Roeselaars jeugdproduct, op het veld stond. Net zoals de even onervaren Ibrahim Kargbo, een centrumspits die onder Jacky Mathijssen een vaste waarde is bij de nationale U19, voor het eerst aan de aftrap kwam.

Eeste goal van Camargo

Wit-zwart hield geen al te goede herinneringen over aan de vorige ontmoeting met de Leuvenaars. Het kon na negen matchen zonder zege maar beter een valse start vermijden. Maar na een pas van Dequevy (ex-KSVR) maakte Maertens (ex-Cercle) er al na tien minuten 0-1 van. Met een schot van Hirst was ook de tweede kans voor de avond er eentje voor de Leuvenaars. Gelukkig deed die het in de afwerking minder goed dan zijn ploegmaat. Biebauw was bij de pinken om een rampstart te voorkomen.

Na geen al te best begin verging het de thuisploeg daarna geleidelijk aan beter. Toen Schuermans net voor het uur Kargbo tegen de grond werkte, maakte Camargo - die net als twee weken geleden opnieuw op links mocht postvatten - er van op de stip 1-1 van.

De Smet bij beslissende treffer

In een langs weerskanten gezapig kwartier dat daarop volgde, gebeurde er verder niet zoveel. Zo was het net als bij de start van de eerste helft nu opnieuw OHL dat het tempo bepaalde. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dat echter zelden of nooit. Toen Godwin aan de overkant plots een bal in de rug van de verdediging dropte, verraste de ingevallen De Smet plots met een onverhoopte tweede Roeselaarse treffer.

Een voorsprong die daarna nooit meer in gevaar kwam. Sterker nog. Na een nieuwe kopbalgoal met deze keer diezelfde De Smet als aangever en de ingevallen Van Acker als afwerker viel ook de derde en beslissende treffer van de avond aan de overkant.

KSV Roeselare - OH Leuven 3-1.

Roeselare: Biebauw, Devos (59' De Smet), Kocabas, Gravenberch, Borry, Camargo, Godwin, Zolotic, Dufour, Rajsel (73' Van Acker), Kargbo (84' Lépicier).

Doelpunten: 10' Maertens (0-1), 35' Camargo (1-1, pen.), 63' De Smet (2-1), 78' Van Acker (3-1).

(SBE)

De Spaanse oefenmeester bracht in de op twee na laatste wedstrijd voor de winterstop zeven nieuwe spelers tussen de lijnen, in vergelijking met vorige week. Dat zorgde ervoor dat onder meer de jonge Arthur Devos, een Roeselaars jeugdproduct, op het veld stond. Net zoals de even onervaren Ibrahim Kargbo, een centrumspits die onder Jacky Mathijssen een vaste waarde is bij de nationale U19, voor het eerst aan de aftrap kwam.Wit-zwart hield geen al te goede herinneringen over aan de vorige ontmoeting met de Leuvenaars. Het kon na negen matchen zonder zege maar beter een valse start vermijden. Maar na een pas van Dequevy (ex-KSVR) maakte Maertens (ex-Cercle) er al na tien minuten 0-1 van. Met een schot van Hirst was ook de tweede kans voor de avond er eentje voor de Leuvenaars. Gelukkig deed die het in de afwerking minder goed dan zijn ploegmaat. Biebauw was bij de pinken om een rampstart te voorkomen.Na geen al te best begin verging het de thuisploeg daarna geleidelijk aan beter. Toen Schuermans net voor het uur Kargbo tegen de grond werkte, maakte Camargo - die net als twee weken geleden opnieuw op links mocht postvatten - er van op de stip 1-1 van. In een langs weerskanten gezapig kwartier dat daarop volgde, gebeurde er verder niet zoveel. Zo was het net als bij de start van de eerste helft nu opnieuw OHL dat het tempo bepaalde. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dat echter zelden of nooit. Toen Godwin aan de overkant plots een bal in de rug van de verdediging dropte, verraste de ingevallen De Smet plots met een onverhoopte tweede Roeselaarse treffer.Een voorsprong die daarna nooit meer in gevaar kwam. Sterker nog. Na een nieuwe kopbalgoal met deze keer diezelfde De Smet als aangever en de ingevallen Van Acker als afwerker viel ook de derde en beslissende treffer van de avond aan de overkant. KSV Roeselare - OH Leuven 3-1.Roeselare: Biebauw, Devos (59' De Smet), Kocabas, Gravenberch, Borry, Camargo, Godwin, Zolotic, Dufour, Rajsel (73' Van Acker), Kargbo (84' Lépicier).Doelpunten: 10' Maertens (0-1), 35' Camargo (1-1, pen.), 63' De Smet (2-1), 78' Van Acker (3-1).(SBE)