KSV Roeselare vol vertrouwen richting cruciale match tegen Antwerp FC

François Kompany, Raphaël Lecomte, Arnauld Mercier en Wouter Biebauw. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Trainer Arnauld Mercier zag ook het mirakel van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain en beseft dat het niet onmogelijk is om de 3-1-achterstand tegen Antwerp op te halen. Ook bij de spelers is het geloof in promotie nog groot. Wie het zaterdagavond haalt, speelt volgend seizoen in eerste klasse A.

“Barcelona moest vier doelpunten ophalen, wij maar twee. We moeten daar een mentaal voordeel zien uit te halen”, klinkt het bij de trainer van KSV Roeselare. “Alles is nog mogelijk en ik ging dan ook met een goed gevoel slapen na de match in Camp Nou tegen PSG. Wij hebben al veel wedstrijden gewonnen dit seizoen en moeten nu kalm blijven en gewoon ons ding doen. Bovendien hebben we onszelf naar het ideale scenario gebracht: we mogen het thuis, voor eigen publiek, proberen af te maken. Velen denken misschien dat Antwerp al voor 80 procent zeker is van eerste klasse A, maar mijn spelers zullen er zaterdag 300 procent voor gaan om dat te verhinderen.”

Niet ons ware gelaat getoond

Kapitein Raphaël Lecomte treedt zijn coach bij en maakt zich weinig zorgen over het feit dat Roeselare zijn efficiëntie wat kwijt lijkt de jongste weken. “In de eerste helt van de heenwedstrijd op de Bosuil hebben we ons ware gelaat niet getoond. Vooral aanvallend hebben we toen te weinig gebracht. Maar we putten vertrouwen uit onze tweede helft, waarin we wel degelijk kansen creëerden. Ooit keert dat scoringsvermogen terug. Laat ons hopen dat dat zaterdag al het geval zal zijn. We zijn met deze groep nu al negen maanden samen om te werken aan hetzelfde doel en iedereen is klaar voor deze wedstrijd.”

Verdediger François Kompany wil ondanks het belang van de match zaterdag toch proberen te genieten. “Er zit veel druk om zo’n wedstrijd, maar het is aangename druk en op het veld moeten we proberen te genieten. Voor zo’n wedstrijden doe je het als voetballer. We hebben veel kwaliteit in de kern en komen allen goed overeen. Dat is heel belangrijk. Sommigen in de groep zeggen “Oltegoare” anderen gaan voor “tous ensemble”, maar het komt op hetzelfde neer. Iedereen gaat ervoor !” Of broer Vincent zaterdag opnieuw zal te spotten zijn in Schiervelde. Dat weet ik nog niet. Als hij kan, vind ik het normaal dat hij komt kijken, maar het zal ervan afhangen of hij in de selectie van Manchester City zit weekend.”

Moeilijk vergelijken met 12 jaar geleden

Voor doelman Wouter Biebauw, een van de uitblinkers in de heenmatch, kan de wedstrijd niet snel genoeg beginnen. “Van mij mag de wedstrijd morgen al gespeeld worden. 3-1 vind ik niet eens zo’n slecht resultaat. Stel dat we met 1-0 hadden verloren, dan moesten we ook 2 keer scoren. In de eerste helft op Antwerp hebben we ons spel niet kunnen spelen. We moeten vooruit kunnen voetballen en zo druk zetten op de tegenstander. Het wordt sowieso een totaal andere wedstrijd. Misschien zal ik nu maar twee ballen moeten pakken, maar ik zal ze wel moeten hebben”, aldus Biebauw, die net zoals Martijn Monteyne 12 jaar geleden al eens naar de hoogste klasse promoveerde met KSVR.

“Een vergelijking maken tussen beide ploegen is moeilijk. Ik was een pak jonger en we hanteerden toen een totaal andere strategie. We probeerden toen de 0 te houden en speculeerden op dat ene kansje. We scoorden ook veel op stilstaande fases. Nu proberen we als ploeg altijd mooi voetbal te brengen.”

En als het straks mis afloopt ? “Daar denken we voorlopig niet aan, maar dan moet play-off 2 meer worden dan een troostprijs”, vindt Biebauw. “We mogen trots zijn op het parcours dat we dit seizoen al afgelegd hebben. Voor veel spelers zal play-off 2 ook een unieke kans zijn om zich te tonen tegen enkele eersteklassers.”

Trainer Mercier laat nog weten dat iedereen fit is en dat de voorbereiding op de match niet anders zal aangepakt worden dan anders. “Vrijdag is er nog training, zaterdag eten we op de club en gaan we ons rustig voorbereiden op de wedstrijd.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.