KSV Roeselare verrast met eerste zege tegen OH Leuven

Siemen voet lukte de 1-0 voor Roeselare. © belga
Redactie KW

De kop is eraf voor KSV Roeselare, dat het vanavond met 3-1 haalde van leider Leuven, dat door deze nederlaag nu bovenaan het klassement het gezelschap krijgt van VC Westerlo.

De nederlaag in Lommel van vorige week hakte er zwaar op in bij de thuisploeg, bij wie T1 Arnar Grétarsson verrassend genoeg zijn vertrouwde 4-3-3 inruilde voor een verkapte 3-4-3. Hierdoor begonnen Camargo en Sy, de vaste flankverdedigers op de bank, en verscheen Amir Nouri net als tegen Lommel aan de aftrap.

Aanvallende intenties dus bij Roeselare, en dat resulteerde al na twee minuten in een dot van een kans voor Rommens, maar op aangeven van Naessens kon Henkinet het schot van de Kempenaar nog net van onder de lat halen.

De bezoekers – met Perbet als diepste spits – slaagden er vreemd genoeg niet in om een antwoord te vinden op de Roeselaarse aanvalsgolven. Het was wachten op een goal en tot opluchting van het maar karig opgedaagde publiek was Siemen Voet wat later bij de pinken om een trap van Naessens vanop de rand van de zestien in de rechterbenedenhoek te schuiven.

Dolle minuten

Ook na de 1-0 bleef het betere van het spel van de wit-zwarten komen en na een goede combinatie tussen Naessens en Nouri kon Andzouana van dichtbij niet besluiten. Kort daarna lagen die laatste twee aan de basis van de 2-0: nu was het Nouri die het halve veld overstak, en met een schot van Andzouana die via de deklat voorbij Henkinet stuiterde was het nu wel raak.

Tijd om te bekomen was er nauwelijks, want na een verre voorzet van Vanbelle kopte Naessens net geen drie minuten later al de 3-0 tegen de touwen. OHL-trainer Vincent Euvrard bewoog hierna nog hemel en aarde maar het mocht niet baten, want met onder meer nog reddingen van Henkinet op pogingen van Andzouana en Fumaça slaagden de Leuvenaars er op Schiervelde ook in de tweede helft nooit of te nimmer in om een vuist te maken.

Kort voor affluiten redde Henry de eer voor de bezoekers, op een moment dat de broodnodige Roeselaarse zege allang beklonken was.

(SBE/ foto BELGA)

KSV ROESELARE – OH Leuven 3-1

ROESELARE: Biebauw, Vervoort (50′ Holmes), Zolotic, Voet, Rommens, Areias, Nouri, Bassani (67′ Fumaça), Areias, Andzouana, Naessens (77′ Camargo).

LEUVEN: Henkinet, Duplus, Schuermans, Ngawa, Tshimanga, Keita, Van Hyfte (40′ Mbombo), Mercier, Maertens, Kehli (76′ Gilis), Perbet (40′ Henry).

DOELPUNTEN: 23′ Voet (1-0), 30′ Adzouana (2-0), 33′ Naessens (3-0), 90′ Henry (3-1).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier