KSV Roeselare verliest met z’n tienen van een uitgekookt KV Mechelen

© BELGA
Redactie KW

Een gecontesteerde tweede gele kaart voor Gravenberch brak de bezoekers zuur op. Uiteindelijk kon Roeselare niet veel meer inbrengen tegen Malinwa: 3-0.

Bij KSVR gaf Rajsel (ziek) zaterdagmiddag verstek waardoor Semedo in de ploeg kwam. Ook de geschorste Camargo ontbrak, wat ervoor zorgde dat Damman na een lange revalidatie in Mechelen dit seizoen voor het eerst aan de aftrap verscheen. Een rijtje hoger begon Gravenberch door de blessure van Van Acker naast Zolotic als extra buffer voor de defensie.

KSV Roeselare verliest met z'n tienen van een uitgekookt KV Mechelen
© BELGA

Mechelen kon mits winst op drie speeldagen voor het einde van de eerste periode een goede zaak doen. Dat resulteerde in een eerder lauwe aanvangsfase, waarin Mechelen wel wou, maar waarin wit-zwart op een schot van Togui na geen enkele noemenswaardige kans bij elkaar voetbalde. Net voor het halfuur liet Kaya – nadat ook Roeselare er nauwelijks in slaagde om thuisdoelman Verrips in verlegenheid te brengen – op voorzet van Storm de 1-0 van dichtbij van de voet schieten.

Tweede helft

Geen goals dus na vijfenveertig minuten en daar mocht geen van de twee ploegen om mopperen. Het lage tempo speelde in de kaart van de bezoekers. Bij Mechelen kwam Tainmont na de rust in de ploeg en die leek na een overtreding van De Smet al meteen een hoofdrol te gaan opeisen toen De Cremer plots naar de stip wees. Gelukkig voor de wit-zwarten knalde de Fransman vanop elf meter naast en bleef de op dat moment terechte brilscore op het bord.

KSV Roeselare verliest met z'n tienen van een uitgekookt KV Mechelen
© BELGA

De thuisploeg kwam nu beter in de wedstrijd en na een langs Roeselare-kant met veel protest gepaard gaande tweede gele kaart voor Gravenberch kreeg wit-zwart in de tweede helft steeds moeilijker om de ruimte te belopen. Een goal hing in de lucht en die viel uiteindelijk op hoekschop toen Mera hoger dan zijn twee belagers klom en de gewezen Bruggeling er zo 1-0 van maakte.

KSV Roeselare verliest met z'n tienen van een uitgekookt KV Mechelen
© BELGA

Het was bij Roeselare met z’n tienen onbegonnen werk om daar nog veel tegenover te zetten. De thuisploeg rook bloed en met een knappe krul in de bovenhoek nam Kaya acht minuten voor tijd – voor wie er nog in geloofde – alle twijfel weg. Diep in blessuretijd zette een ongelukkige interventie van Schmisser het voor de wit-zwarten uiteindelijke te zware 3-0-eindverdict op het scorebord.

(SBE – foto’s Belga)

KV Mechelen – KSV Roeselare: 3-0

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Borry, Gravenberch, Zolotic, Semedo (80′ Aoulad), De Smet, Godwin (65′ Lépicier), Samyn (85′ Devos).

Doelpunten: 70′ Mera (1-0), 82′ Kaya (2-0), 92′ Schmisser (3-0, own.).

Rode kaart: 64′ Gravenberch (2x geel).