KSV Roeselare verliest met vooroorlogse 3-5-cijfers van zwarte beest Westerlo

© (Foto Belga)
Redactie KW

Er kwam vanavond een einde aan de Roeselaarse reeks van drie thuiswedstrijden zonder nederlaag.

Wit-zwart won in de recente geschiedenis nog bijna nooit van Westerlo. Andzouana ontbrak wegens interlandverplichtingen, waardoor Godwin in de ploeg kwam. Ook Vervoort verdween uit de basis. De jonge Tom Holmes, gehuurd van Reading, verscheen hierdoor in de starterself.

De thuisploeg begon met goede moed aan de match, maar na een goede redding van Özer op een schot van Godwin kantelde het spelbeeld al snel in het voordeel van de bezoekers. Vooral de snelle Abrahams liet zich hierbij opmerken, en dat resulteerde in een barslecht Roeselaars tweede kwartier zowaar zelfs in drie tegengoals: twee keer kon de Zuid-Afrikaan zelf besluiten, en een derde keer schoof Abrahams zijn ploegmaat Vetokele, ex-Cercle, de 0-3 voor de voeten.

Na een goal van Jens Naessens mocht Roeselare met een sprankeltje hoop de rust in en dat leek na het wisselen van kant even een vervolg te krijgen toen een knappe voorzet van Vanbelle voor de voet van een nochtans onzichtbare Renan Areais belandde. Özer was eraan voor de moeite en Roeselare mocht stilaan gaan dromen van een remonte.

Op veel genade van de bezoekers moesten ze bij de wit-zwarten helaas niet rekenen, want met opnieuw een goal van Abrahams en met daarna ook nog een bal die door Brüls knap in één tijd voorbij Biebauw werd gedropt kreeg de Kempense zege was het voor de thuisploeg daarna helaas al snel weer terug naar af. De ingevallen Túlio kon nog milderen tot 3-5, maar daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

ROESELARE: Biebauw, Holmes, Zolotic, Voet, Nouri (71′ Camargo), Areias, Rommens, Vanbelle, Bassani (71′ Casagolda), Godwin (88′ Túlio), Naessens.

DOELPUNTEN: 13′ Abrahams (0-1), 20′ Abrahams (0-2), 39′ Vetokele (0-3), 44′ Naessens (1-3), 59′ Areias (2-3), 67′ Abrahams (2-4), 68′ Brüls (2-5), 90′ Túlio (3-5).

(SBE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.