KSV Roeselare verliest met 3-2 van rode lantaarn Tubize

Antony Schuster scoorde het winnende doelpunt © (Foto Belga)

Een late goal van Schuster deed de jongens van debuterend KSVR-coach Nano in extremis de das om.

De nieuwe Spaanse oefenmeester kreeg met een verplaatsing naar hekkensluiter Tubize meteen een zespuntenmatch voor de kiezen. Bij Roeselare vierden Lépicier en Dufour na lang blessureleed hun wederoptreden. In vergelijking met vorige week verschenen bij de wit-zwarten ook Borry, Yagan en Aoulad aan de aftrap en begon Samyn, tegen Leuven nochtans één van weinige lichtpunten, op de bank.

Wit-zwart kon, om niet in vieze papieren te geraken, maar beter punten pakken. Daar viel in het eerste kwartier niet veel van te merken, want na een eerst nog schijnbaar ongevaarlijk schot van Garlito maakte Vidémont er op voorzet van Schuster al na tien minuten 1-0 van. Een scenario dat ze bij de wit-zwarten absoluut wilden vermijden. Het kwam het Roeselaarse vertrouwen niet ten goede en het bleef bij de bezoekers ook na die vroege achterstand pompen of verzuipen en toen tot overmaat van ramp vijf minuten later Kompany te kort terugkopte op Biebauw strafte thuisspits Henry langs KSVR-kant ook het tweede foutje van de avond genadeloos af: 2-0.

Roeselare moest het nu uit een ander vaatje zien te tappen. Het kreeg daarvoor gelukkig de hulp van een evenmin overtuigende thuisploeg, die ondanks de dubbele voorsprong plots in slordigheden grossierde. Het leverde wit-zwart aanvankelijk niet meer dan enkele schuchtere pogingen op, maar toen Yagan na een actie op rechts aan de tweede paal plots de volledig vrijstaande Godwin vond, was dat goed voor een op dat moment gevleide 2-1 in een wedstrijd tussen twee ploegen die niet zozeer tegen elkaar maar vooral met zichzelf in de clinch leken te liggen.

De bezoekers puurden moed uit de aansluitingstreffer en wat tot op het halfuur alle moeite van de wereld kostte, lukte na de goal van Godwin prompt wel. Zo kwam Defourny met de schrik vrij op een onbesuisde ingeving van Van Acker, die hoog over mikte, en kreeg na een dubbelpass tussen Godwin en Camargo wat later ook Dufour de bal niet tegen de touwen. Derde keer, goede keer dan maar en na een hoekschop van Van Acker zorgde Borry er met een bal in het dak van het doel voor dat we, ondanks de rampzalige Roeselaarse start, na drie kwartier voetballen, toch opnieuw een wedstrijd kregen.

Geen van beide ploegen leek na de 2-2 nog vol z’n kans te durven gaan. De thuisploeg deed het nu beter, al had het nu anders dan in de eerste helft wel de hulp nodig van een onnodig doorglijdende Camargo, die op het uur Garlito tegen de vlakte werkte. Het leverde de thuisploeg vanop de stip een uitgelezen kans op om de match te beslissen, maar Henry mikte zijn strafschop op de paal. Het belangrijke puntje glipte de bezoekers na een trap van Schuster – die er op voorzet van Lippini via de onderkant van de lat vijf minuten voor tijd 3-2 van maakte – uiteindelijk toch nog door de vingers.

(SBE)

Roeselare: Biebauw, Camargo, Schmisser, Kompany, Borry, Lépicier, Van Acker, Yagan (83′ Rajsel), Dufour (68′ Samyn), Godwin, Aoulad.

Doelpunten: 10′ Vidémont (1-0), 15′ Henry (2-0), 23′ Godwin (2-1), 42′ Borry (2-2), 85′ Schuster (3-2).