KSV Roeselare verliest in laatste thuiswedstrijd

In een hardbevochten eindeseizoensmatch met twee strafschoppen en een rode kaart verloor KSV Roeselare met 1-3 van WS Brussel.

Mbuba wint het duel. © Bart

Bij de tweedeklasser ontbrak de geschorste De Jonghe, waardoor Camozzato voor het eerst sinds lang nog eens achterin mocht starten. Op aangeven van diezelfde Camozzato kon Myny (met een knappe volley) binnen het kwartier al openen. Een prima start, al bleef KSVR het tegen de stevige Brusselaars lastig hebben om de partij echt onder controle te krijgen. Tot overmaat van ramp viel de 1-1 uiteindelijk toch toen Ambroise de bal op vrijschop via de paal en de rug van doelman Lentz tegen de touwen prikte.

Een wedstrijdbeeld die zich ook in de tweede helft verderzette, want toen ref Verboomen naar de stip wees na een betwistbare handspelfase in de Roeselaarse zestien, liet invaller Maatoug deze kans niet liggen om de 1-2 op het bord te brengen.

Met een nieuwe penalty en daaropvolgende uitsluiting voor doelman Lentz leek het op het uur over en out voor de thuisploeg. Toen invallersdoelman Gies kon keren en een poging van De Rechter aan de overkant werd afgeblokt, leek KSVR zich alsnog in de wedstrijd te gaan knokken. Tot Dalmat (ex-Club Brugge) in de slotfase Niankou vond en de Brusselaars hiermee definitief op winstkoers wist te zetten.

(SBE – foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.