KSV Roeselare vergeet de klus af te maken tegen Dessel Sport

Christophe Martin Suarez (links) aan de bal voor Nick Spaenhoven (r) © VDB

In een wedstrijd met twee gezichten bleef KSVR na een vroege voorsprong steken op 1-1.

Met een vroege goal van Brouwers opende wit-zwart uitstekend tegen ploeg in vorm Dessel, dat na de komst van trainer Regi Van Acker 14 op 18 pakte. Een makkelijke zege leek in de maak, want nog langs thuiszijde kopte De Rechter naast en besloot Brouckaert op vrije trap over. Voor de bezoekers mikte Jaeken op het halfuur in het zijnet, maar met een nieuwe poging van Seoudi (op de lat) bleef het gevaar vooral van Roeselare-kant komen. Eén keer kwam KSVR goed weg : Breugelmans haalde de achterlijn, maar Janssens kreeg de bal niet tussen de palen.

Zo vlot als het voor de rust liep, zo moeilijk had de thuisploeg – met dezelfde elf in de basis als vorige week in de wedstrijd op Union – het om de partij ook in de tweede helft in handen te nemen. Eerst vond Breugelmans Malherbe op zijn weg, maar na een verkeerde baltoets van Ragolle stelde Rommens wat later dan toch gelijk. Een op basis van de negentig minuten billijke puntendeling. Voor Roeselare plofte een plaatsbal van Suarez (na een geharrewar in de Desselse zestien) nog op de kruising.

Geen derde opeenvolgende zege dus voor de Schiervelde-jongens, voor wie volgende zaterdag de derby op Coxyde wacht.