KSV Roeselare strikt onder meer ook jonge Nederlander (en een oude bekende)

© BELGA
Redactie KW

KSV Roeselare liet zich maandag niet onbetuigd op de transfermarkt.

Maandagmiddag handelde de club de transfer af van Fran Bodric (20) met Club Brugge. Hij wordt voor één seizoen door Club Brugge ter beschikking gesteld aan KSV Roeselare.

KSVR is ook rond met FC Reading, eveneens de club van de Chinese investeerder mevrouw Xiu Li Dai Hawken, over een uitleenbeurt van één seizoen van de 23- jarige rechtse centrale verdediger Danzell Gravenberch. De Nederlandse voetballer met Surinaamse roots kreeg zijn jeugdopleiding bij Ajax 1 (-19 jarigen) en Jong Ajax, waar hij getraind werd door Marcel Keizer (volgend seizoen hoofdtrainer van FC Ajax) en Fred Grim, (assistent van Frank de Boer), vooraleer hij tussenstops maakte bij N.E.C., U Club (Roemenië) en FC Dordrecht. Hij tekende daarna een contract tot 30 juni 2019 bij de Engelse club. Gravenberch werd 15 keer geselecteerd als jeugdinternationaal bij Jong Oranje (-16 tot -19 jarigen).

Er is een akkoord tussen de drie partijen , maar er moeten nog enkele administratieve formaliteiten afgehandeld worden voor de transfer kan geofficialiseerd worden.

Tenslotte is er een akkoord voor de transfer van Kjetill Borry (22), een linksvoetige centrale verdediger, die na een seizoen terugkeert van Waasland Beveren naar zijn moederclub KSV Roeselare, waar hij bijna alle jeugdrangen doorliep , vooraleer hij in de hoofdmacht verscheen. Maandagavond wordt de transfer officieel, de duur van het contract is nog niet geregeld.

In de marge deelt de club mee dat er nog twee bijkomende oefenwedstrijden afgesloten werden. Zaterdag 1 juli om 18 uur speelt KSVR op de jeugdterreinen van AA Gent tegen het eerste elftal van de club (achter gesloten deuren) en op woensdag 19 juli (aanvangsuur nog te bepalen ) tegen R. FC Knokke in Knokke.

Euro Shop blijft bovendien ook volgend seizoen hoofdsponsor van de club.

(FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.