KSV Roeselare stelt nieuwe trainersstaf voor

© (Foto VDB)
Redactie KW

Het nieuwe KSV Roeselare 2.0 laat er geen gras over groeien. Nadat er in de loop vrijdag witte rook kwam op Schiervelde werd vanmiddag de nieuwe trainersstaf voorgesteld in het businessgebouw van de club.

Hoofdtrainer wordt Karel Fraeye. Hij zal bijgestaan worden door twee assistenten: de Nederlander Dennis De Nooyer en Jamaique Vandamme. Keepertrainer blijft Virgil De Windt en ook de physical coach Laurence Griffin is nieuw. Christophe Vandamme blijft de videoanalist en krijgt het gezelschap van Billy Avonds. Jolan Fund wordt de sports manager, Wim Hofkens head of the academy. Stijn Meert ten slotte de TVJO ( jeugdcoödinator) en in die functie ook de brugpersoon tussen het eerste elftal en de jeugd.

De nieuwe hoofdtrainer Karel Fraeye heeft al heel wat trainerservaring opgedaan. Hij startte bij de jeugd van KFC Destelbergen en AA Gent. In 2010 zette hij de stap naar het fanionelftal bij toenmalig derdeklasser SV Zottegem. Daarna volgden enkele seizoenen bij Eendracht Zele, waarna Fraeye via het netwerk van Roland Duchatelet in 2014 , assistent werd van José Riga bij Charlton Atletic. Na een tussenstop bij Vigor Hamme, werd Fraeye in oktober 2015 interim hoofdtrainer bij datzelfde Charlton Atletic, waar hij in januari 2016 weer opgevolgd werd door José Riga. Eind februari 2016 kon hij aan de slag bij Lommel United, waarmee hij regelmatig op bezoek kwam naar Schiervelde. In oktober eindigde de samenwerking met Lommel. Hij bleef in het wereldje als analist bij Sporza. De geboren Brusselaar ondertekende een contract voor drie seizoenen bij KSVR.

Assistent-trainer Dennis de Nooijer is een Nederlandse ex – profvoetballer die onder meer bij Sparta Rotterdam, Heerenveen en NEC vele jaren aan de slag was. In 2014 startte hij zijn trainersloopbaan bij de jeugd, later als assistent en in 2018 als hoofdtrainer bij het Nederlandse HSV Hoek.

Oude bekende

Met Jamaique Vandamme komt een oude bekende naar Schiervelde terug. De zwierige aanvaller speelde in 2005 en 2006 44 wedstrijden voor KSVR en scoorde daarin zes keer. Hij debuteerde in februari 2005 in de thuiswedstrijd tegen Tubize die met 5-1 gewonnen werd, het seizoen waarin wit-zwart voor het eerst in zijn bestaan naar eerste klasse promoveerde. In dat eerste seizoen werd hij onsterfelijk voor de Roeselaresupporters in de wedstrijd tegen Germinal Ekeren die KSVR ook met 5-1 won. Daarna trok hij naar het Nederlandse Roda en volgden nog passages bij Mons, KV Oostende en een aantal nationaal spelende ploegen, waaronder Mandel United. Nu komt hij terug als assistent bij KSVR.

Virgil De Windt is de enige trainer van vorig seizoen die op post blijft. Hij heeft er ondertussen al vele jaren als keepertrainer opgedaan bij wit- zwart. Laatste in de rij is de nieuwe physical coach, de Engelsman Laucence Griffin. Hij deed al tonnen ervaring op bij Chelsea, in Zimbabwe en in Azië. Nu landt hij dus in Roeselare.

Ondertussen haalde KSVR al een eerste versterking binnen met Calvin Anele Ngcongoa (33). De Zuid-Afrikaan speelde jaren bij RC Genk en is internationaal in zijn land. Daarnaast zouden ook al enkele spelers die vorig jaar aan de slag waren op Schiervelde, zoals Saviour Godwin , Nermin Zolotic en Casagolda, aan boord blijven. Trainer Fraeye gaf mee dat hij binnen een veertiental dagen een mooie selectie op de been wil krijgen van ervaring en jeugd uit binnen- en buitenland, maar wil daarin niet overhaast te werk gaan. Hij loofde dat de nieuwe mensen alle bevoegdheid aan de staff gegeven hadden voor de uitbouw van de selectie. Woensdag 22 juli wordt er voor het eerst getraind.

(FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.