KSV Roeselare stelde zijn nieuwe trainer Arnar Grétarsson voor: “Terug naar het groene gras”

Arnar Grétarsson: "Samenhang en discipline zal het codewoord zijn voor de ploeg. Ik wil snel resultaten zien, daar hangt alles van af." © VDB
Redactie KW

Na zijn eerste werkdag liet KSVR zijn nieuwe trainer kennismaken met de verenigde pers. De minzame IJslander liet duidelijk blijken dat hij gretig is om de zware taak op zijn schouders te nemen. Ondertussen meldde de club dat ze met spits Jens Naessens (contract tot 30/06/2020), een vijfde transfer gerealiseerd had.

“Ik miste het groene gras, ik ben blij dat ik die geur weer kan opsnuiven, er is hier nog veel werk voor de boeg.” Wat komt een man met zo’n indrukwekkend palmares hier in Roeselare doen? 71 interlands met IJsland, zes topjaren als centrale middenvelder met Sporting Lokeren, enkele seizoenen trainer in eerste klasse bij Kopavogur, de huidige tweede in de eerste klasse van zijn thuisland, technisch directeur en even interim- trainer bij AEK Athene en sportief directeur bij Club Brugge. “Ik ben tevreden hier te zijn. Ik weet dat de club de voorbije maanden door een diep dal ging, maar dat de wolken opgeklaard zijn boven Schiervelde. Omdat ik meteen een goed gevoel had bij de besprekingen en ik er overtuigd van ben dat we hier iets kunnen neerzetten.

“Er is nog enorm veel werk, maar ik ben tevreden hier aan de slag te kunnen gaan. Was ik geen 47 dan zou ik morgen weer op het groene gras willen staan als voetballer, nu sta ik er juist naast en dat geeft me enorme zin om dit werk aan te pakken. Mijn familie komt de eerste maanden niet mee naar hier, ze blijven in het thuisland. Ik wil me hier vestigen in de nabije omgeving van het stadion, liefst zo dicht mogelijk. Ik wil de gang en de wandel van de club op de voet volgen. Ik wil hier dagelijks de eerste en de laatste zijn op de club. Ik moet het voorbeeld geven aan de groep dat je hard moet werken om iets te bereiken. Dagelijks worden spelers aangeboden, het is van belang te juiste keuzes te maken. Als je tien inkomende transfers kan realiseren en er slagen er zes of zeven dan mag je zeggen dat je geslaagd ben in je opzet. Het is dan natuurlijk jammer als degene waarop je soms het meest gerekend hebt het minst renderen en eerder mislukkingen zijn.”

Zware reeks

“Toen ik zondag mijn eerste wedstrijd van de ploeg volgde, en ik ook de andere drie wedstrijden op het scherm intensief bekeek en analyseerde, viel het me vooral op dat de ploegen uit de 1B op een veel hoger niveau acteerden dan in de tijd toen ik sportief directeur was enkele seizoenen terug bij Club Brugge. Ik zag goede en mindere dingen van onze ploeg. Na zo’n hectische voorbereiding met vele testers en zonder transfers kun je helemaal niet verwachten dat je onmiddellijk een competitief elftal tussen de lijnen kunt brengen waarmee je toppen kan scheren.”

“Ik kan beginnen klagen en zagen, iedere coach wil betere spelers, maar dit is geen project van één dag. Ik wil vooral dat de ploeg de eerstvolgende weken compacter, gedisciplineerder en met meer mentaliteit en gedrevenheid speelt. Over de format van deze competitie kan je vele dingen zeggen. Vier maal tegen elkaar in een competitie van 28 wedstrijden is misschien niet de leukste zaak en van het goede teveel, maar dat is wel in het voordeel van ploegen zoals de onze nu, die nog niet klaar zijn. Nu kan ik weer doen wat ik wil en dat stemt me gelukkig en ik ga er vol tegenaan.”

Beerschot

“Ik weet dat de Ratten een moeilijke tegenstander zullen worden zaterdag. Ze zijn de uitgesproken favoriet om kampioen te worden en op de eerste speeldag lieten zij met Westerlo de beste indruk na, maar dat is het beeld van een wedstrijd. Samenhang en discipline zal het codewoord zijn voor de ploeg. Ik wil snel resultaten zien, daar hangt alles van af.”

(FBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier