KSV Roeselare start oefencampagne met 0-4-zege bij KFC Lichtervelde

© (Foto SBE)
Redactie KW

Als laatste van de acht 1B-ploegen zijn ze er vandaag ook bij de wit-zwarten aan begonnen.

Veel nieuws viel er niet te rapen. T1-ad-interim David Colpaert zakte met een uitgebreide selectie, en met zeven testspelers af naar Lichtervelde. Zes van hen begonnen in de basis: de Nederlander Quentin Seedorf (linksachter en familie van), de Poolse Fransman Valentin Wojtkowiak (centrale verdediger), de Fransman Yasseen Chaa (aanvallende middenvelder) en de Grieken Dimitrios Klingopoulos (verdedigende middenvelder) en Dritan Zanellari (polyvalente flankaanvaller).

Het was ontzettend warm in Lichtervelde en dat kwam het tempo niet ten goede. Na een eerste kansje voor de thuisploeg – een schot van net buiten de zestien, gered door Laverge – was het lang wachten vooraleer ze er bij Roeselare echt in slaagden om de thuisdefensie in verlegenheid te brengen. Godwin, veruit de bedrijvigste bij de wit-zwarten, was er op het halfuur dichtbij, maar zijn poging na een knappe dribbel in de zestien miste op een haar na het doel van een tot dan toe grotendeels werkloze Lichterveldse doelman Caes.

Bij Roeselare kwam Kargbo net voor de rust de geblesseerde Casagolda vervangen en die zette de thuisploeg na een assist van Aoulad in de tweede helft vrijwel meteen op achtervolgen. Een fysiek sterker wit-zwart kwam hierna, ondanks dapper verweer van een sportieve thuisploeg, nooit meer in de problemen en met nog drie goals in het slotkwartier kreeg de Roeselaarse zege uiteindelijk nog wat meer glans.

(SBE)

KSV ROESELARE: Laverge, Devos (46′ Timmerman (85′ Vanneste)), Wojtkowiak (46′ Da Silva), Vervoort (46′ Vandelanoitte), Seedorf (46′ Madu), Klingopoulos (46′ Bakelandt), Zolotic (46′ Lépicier), Zannelari (46′ Samyn), Chaa (46′ Valpoort), Godwin (46′ Aoulad), Casagolda (41′ Kargbo).

DOELPUNT: 48′ Kargbo (0-1), 72′ Kargbo (0-2), 89′ Samyn (0-3), 91′ Valpoort (0-4, pen.).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier