KSV Roeselare start laatste rechte lijn met zware opdracht op Beerschot

T2 David Colpaert tijdens de stage aan de Costa Blanca. © foto KSVR
Redactie KW

KSV Roeselare trok vorige week op stage naar het Albir Garden Resort aan de Spaanse Costa Blanca. Vijf dagen werd tweemaal per dag keihard getraind. Werpt de stage vanavond al zijn vruchten af in de moeilijke verplaatsing naar Beerschot.

Het was een uitstekende stage, waar dagelijks tweemaal intensief gewerkt werd“, steekt assistent David Colpaert van wal, enkele uren na de terugkeer uit Spanje woensdag. “Er was niet alleen de accommodatie met uitstekende velden, de voeding, het aangename weer en het uitstekende verblijf waren echte pluspunten om er iets goeds van te maken.”

“Voor mij was het niet nieuw, ik maakte het al mee met Oostende, Cercle Brugge en Antwerp, maar voor bijna de volledige groep was het de eerste keer. Een echte beleving voor de jongens. Als sportieve staf hebben we niet zoveel bijgeleerd. De jongens hebben wel onze sportieve leider Christophe Gamel beter leren kennen en omgekeerd. Hij hamert in de eerste plaats op hard werken. Hij wil discipline, maar met plezier.”

De trainer heeft er in deze korte periode nog meer zijn technische en tactische zaken die hij wil zien kunnen inslijpen en dat wil hij er in de nabije competitiewedstrijden nog meer zien uitkomen. De sterke vooruitgang die de jongeren Holmes en Voet maakten tijdens zijn kort verblijf wil de trainer bevestigd zien. De uitstekende sfeer die er al was in de groep werd door deze korte stage nog versterkt.”

De stage heeft alle neuzen in de juiste richting doen wijzen

De groep werd op sleeptouw genomen door de ouderen Biebauw, Vanbelle, Rincon, Mvuemba en Nouri. Kinesist Baptist Blancke, sportverzorger Christof Lenoir en materiaalmeester Joseph Lamote, verdienen een dikke pluim voor hun harde werk. Deze stage was heel belangrijk: we kenden een turbulente seizoensstart en daarna was het even erop en eronder. De stage heeft alle neuzen in de juiste richting doen wijzen.”

Vijf uitmatchen

“Er staan nog acht wedstrijden op het programma in de reguliere competitie: vijf uit en drie thuis. We zullen vooral beter uit de verf moeten komen op verplaatsing en daar meer punten verzamelen. De zesde plaats is het streefdoel. Het zal een harde strijd worden met Lommel. Zij tellen twee punten meer dan KSVR en ons programma is wat gelijklopend. Als we zoals in onze laatste partijen evenveel punten kunnen sprokkelen dan zie ik het wel lukken.”

Tijdens de stage werd elke dag tweemaal getraind.
Tijdens de stage werd elke dag tweemaal getraind.© foto KSVR

“Hopelijk hebben we ook eens het geluk wat aan onze zijde, want tegen Leuven en Union maakten we aanspraak op de drie punten. Als we hetzelfde gelaat kunnen tonen op verplaatsing als in onze laatste vier wedstrijden, dan strijden we ook nog mee aan de top in die tweede periode. Dat kan ons misschien extra vleugels geven, maar die zesde plaats halen, is ons echte streefdoel.”

Alle kernspelers trokken mee naar Spanje, op uitzondering van Kuisch (enkel) en Van Cauwenberge (quadriceps), die hier verder revalideerden. Ook geen Fumaça en Alison. Het contract van beide Brazilianen werd voor de winterstop in onderling overleg ontbonden. Er waren ook vijf testspelers mee op stage. De oefenwedstrijd tegen Deinze ging uiteindelijk niet door. Jens Naessens lijkt wedstrijdklaar. (FBR)

Vrijdag 10 januari om 20.30 uur: Beerschot V.A. – KSV Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.