KSV Roeselare start het jaar met een 1-1-gelijkspel op het Kiel

Andrei Camargo maakte de gelijkmaker. © VDB
Redactie KW

Op het veld van tweede periodeleider Beerschot stak wit-zwart vrijdagavond na een goede tweede helft een verdienstelijk puntje op zak.

De wit-zwarte selectie keerde dinsdag ongehavend terug van de winterstage in het Spaanse Albir. Ook topschutter Jens Naessens was er na een afwezigheid van drie wedstrijden opnieuw bij. Gamel hield de Deinzenaar uit voorzorg op de bank, waardoor Túlio ondanks een wel heel bleke beurt net voor de winterstop tegen Union eerder verrassend in de ploeg bleef staan.

Na slordig balverlies van Camargo verdween de Roeselaarse hoop om in 2020 wat vaker de nul te houden al snel in de prullenbak. Twee minuten later pegelde Noubissi vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal. Het was voor een thuisploeg die zich daarna gretig terugtrok meteen ook het laatste wapenfeit in een voor het overige maar weinig beklijvende eerste helft.

Met Naessens en Godwin voor een zwakke Godwin, en een Andzouana die aan zijn rechtstreekse belager Vorogovskiy een serieuze kluif had, sloop er na de rust geleidelijk aan meer diepgang in het Roeselaarse spel. Dat leverde aanvankelijk niet meer op dan enkele halve kansjes – zo mikte Naessens al vroeg op Vanhamel en knikte Casagolda wat later naast op een voorzet van Camargo, maar toen een sterke Mvuemba een kwartier voor tijd op de rand van de zestien plots de mee ingeschoven Camargo vond, maakte de Braziliaan er wat later dan toch verdiend 1-1 van.

Het thuispubliek begon te morren. Het veranderde weinig aan het spelbeeld, want het was Roeselare dat na de gelijkmaker het nadrukkelijkst op zoek ging naar de winning goal. Zo’n vijf minuten voor affluiten mikte Godwin de laatste vermeldenswaardige kans van de avond van dichtbij over.

Een resultaat waardoor in 1B in de zeven resterende matchen dus ongezien spannend blijft.

(SBE)

Beerschot VA – KSV Roeselare 1-0

Roeselare: Biebauw, Camargo, Holmes, Voet, Sy, Andzouana (49′ Naessens), Mvuemba, Rommens, Nouri, Túlio (54′ Godwin), Casagolda (90′ Zolotic).

Doelpunt: 3′ Dom (1-0), 75′ Camargo (1-1).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier