KSV Roeselare start eerste training met 16 spelers, maar nog zonder T1

© VDB
Redactie KW

Om 10 uur stipt trapte KSV Roeselare de eerste training af met een beperkte kern van zestien spelers. Dit allemaal onder leiding van David Colpaert (T2 van het voorbije seizoen) en keepertrainer Virgil De Windt. Ze werden eveneens bijgestaan door teammanager Kevin Santy (in het verleden nog aan de slag als trainer), die een deel van het fysieke aspect voor zijn rekening nam. Er stond een training van twee uur op het programma.

Volgende zestien spelers waren present. De doelmannen: Wouter Biebauw, Gilles Lentz, Juliaan Laverge, Steph Van Cauwenberge en Richard De Meyer. En de veldspelers: Esteban Casagolda, Godwin Saviour, Nermin Zolotici, Andrei Da Silva Camargo, Ibrahim Kargbo Junior, Arseno Valpoort, Emile Samyn en de jongeren Maxime Vandelannoitte (doorgeschoven van de beloften met een profcontract) en de beloften Robbe Bakelandt (een middenvelder, door voetbalkenners en insiders beschouwd als de meest talentvolle jongere van KSVR, die nog geen contract kreeg) en Vadim Vanneste, een beloftevolle linksachter, die beiden de volledige voorbereiding van het eerste elftal zullen meetrainen met de A-Kern.

Drie spelers ontbraken: Arthur Devos (examens aan de UGent) herneemt volgende week net als Carlo Damman, die nog een week revalideert van zijn operatie en Marko Maletic, dit seizoen uitgeleend aan FC Paris, dat zijn optie zal lichten en die we niet meer terugzien op Schiervelde.

Er waren zo’n kleine vijftig mensen present op de eerste training, die genoten van de goede service van supportersclub ‘Till I’ Die’. Ook de motorbrigade van de Riho-zone die op motortraining was op Schiervelde, kwam even kort verpozen voor een frisdrank en een kijkje.”

Nog geen nieuwe T1

“De club maakte de voorbije maanden een zware tijd en financiële crisis door en het voortbestaan van de club leek even op de helling te staan, maar de donkere wolken zijn voorbij. Ik heb me tijdens deze moeilijke periode opgeworpen als verbindingsman met de bestuursgroep en als spreekbuis naar mijn medespelers toe”, sprak kapitein Wouter Biebauw na de training. “Ik ben dan ook blij dat de hemel opgeklaard is en dat er een positieve uitkomst is voor het komende seizoen en de nabije toekomst, met dank aan het harde werk van de bestuursgroep. Het is geen verwijt naar de club toe, maar tijdens die moeilijke maanden had de club misschien beter moeten communiceren. Dat zou veel negatieve berichtgeving gespaard hebben in de pers en in supporterskringen.”

Er is nog geen nieuwe T1 en physical coach, maar die komen er eind deze week of begin volgende week aan.”Ik ben volop aan het werk en geef me nog een tweetal weken tijd om een competitieve kern samen te stellen. Dan zal ik even samenzitten met jullie om over de verdere toekomst van deze club te communiceren”, gaf CEO Brian Tevreden na de training mee.

(FBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier