KSV Roeselare snakt naar eerste zege

Nicolas Rommens (links) in actie tegen Lokerenverdediger Jelle Van Damme. © belga
Redactie KW

KSV Roeselare staat met 2 op 24 op de laatste plaats in eerste klasse B. Vanavond volgt een belangrijk uitduel op Lommel. Nicolas Rommens gelooft dat de ommekeer er snel kan komen.

Nicolas Rommens is geboren in Antwerpen en studeerde lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreactie. Hij is nog vrijgezel en verblijft tegenwoordig in Hulste. In het vrije weekend trekt hij naar de thuisbasis. Rommens begon op zijn vijfde bij VV Ternesse, kwam daarna een jaartje terecht in de jeugd van Lierse om daarna naar Westerlo te gaan waar hij 12 seizoenen aan de slag was bij de jeugd en de eerste ploeg. Die periode onderbrak hij één seizoen in 2015-2016 toen hij aan de slag ging bij Dessel Sport, waar hij een heel goed seizoen draaide.

Je was het voorbije seizoen einde contract in het Kuipje. Was er geen plaats meer voor jou dit seizoen?

“Vorig seizoen liep ik voor de winterstop een blessure op en moest een operatie ondergaan aan de adductoren. Dat hield me meer dan drie maanden van het veld. Ik had voor die blessure al gesprekken gehad met de club voor een contractverlenging. Door die operatie werden de besprekingen uitgesteld. Ik kwam terug voor de laatste competitiewedstrijd op Roeselare, die beslissend was voor deelname aan play-off II. In die nacompetitie speelde ik nog enkele wedstrijden en onderhandelde na die eindronde verder met de club. De voorwaarden waren plots een heel stuk minder dan wat men mij aangeboden had voor mijn operatie en we kwamen er helemaal niet meer uit. Ik besliste op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Het was even wennen om al die nieuwe jongens te leren kennen

Hoe kwam je uit bij KSV Roeselare, wanneer en hoe werden de contacten gelegd?

Tijdens de voorbereidingsperiode trainde ik heel veel individueel om mijn conditie te onderhouden. Ik kreeg via mijn manager enkele aanbiedingen, vooral uit Nederland en uit het buitenland, maar hield een tijdje de boot af. Tot ik een goede week voor de start van de competitie een mooie aanbieding voorgeschoteld kreeg van KSV Roeselare, waarop ik snel ben ingegaan.”

Hoe bevalt het jou op Schiervelde?

Ik heb mij hier onmiddellijk thuis gevoeld, het is een leuke club. Het was wel even wennen om alle nieuwe jongens te leren kennen, want er kwamen er op de laatste dag van de transferperiode nog een zestal bij. De voorbereidingsperiode was hier een maat voor niets. Bij de eerste wedstrijd op Union Saint-Gilloise stond er een ploeg op het veld waarvan de meesten elkaar helemaal nog niet kenden.”

De vorige wedstrijd tegen je ex-ploeg was weer een maat voor niets en tot overmaat miste je die wedstrijd door een lichte blessure.

“Volgens mij speelden we een uitstekende eerste helft. We waren tijdens die eerste periode de beter voetballende ploeg. Onze balcirculatie was top en we kregen enkele kansen om te scoren. Dat is nog ons probleem: we hebben veel balbezit, maar in de zestien tonen we te weinig efficiëntie. Daar zullen we hard moeten aan werken om punten te kunnen pakken, maar ik wanhoop nog niet.”

We hebben een jonge ploeg en de kopjes gaan nog te snel naar beneden

“Onze tweede helft was een heel stuk minder. Iedere wedstrijd kennen we zo’n korte periode waarin het even minder gaat en waarin we twee doelpunten slikken binnen de tien minuten. Dan is de zaak verloren. We hebben een jonge ploeg en dan gaan de kopjes bij iedereen te snel naar beneden. We mogen niet zo snel opgeven, het vertrouwen mag niet zo snel wegebben.”

Vrijdag is er het belangrijke uitduel op Lommel SK, komt dan eindelijk die eerste overwinning waar iedereen zo op hoopt?

“We mogen nog niet spreken van een zespuntenwedstrijd, daarvoor is het nog veel te vroeg in dit competitieformat met 28 matchen. We gaan zeker voor de drie punten, het geluk moet toch eenmaal aan onze zijde vallen. Eens eerst kunnen scoren in de match kan ons extra vertrouwen geven en naar de overwinning leiden.”

“We wanhopen niet, maar het is stilaan van moeten. Dat beseffen we met zijn allen. We werken hard op de training en snakken naar die eerste zege, maar ik weet zeker dat we binnen enkele weken ons beste niveau zullen halen en dat de puntenoogst dan snel zal volgen. Het is zeker nu nog de tijd niet om te spreken over de degradatiestrijd!” (FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.