KSV Roeselare slaagt er ook bij OH Leuven niet in om voorsprong vast te houden

Amir Nouri (Roeselare) na zijn goal tijdens de match tussen OH Leuven en KSV Roeselare. © belga
Redactie KW

Op het veld van Oud-Heverlee Leuven liet KSV Roeselare gisteren nog maar eens een voorsprong uit handen glippen. Het verloor met 2-1 en moet zo dus hopen dat vandaag ook rechtstreeks concurrent Lommel met de punten morst.

De ziekenboeg liep aardig vol bij wit-zwart, waardoor T1 Christophe Gamel zich genoodzaakt zag om Rincón in de basiself te droppen. Rincon lag in Leuven eerder dit seizoen al eens aan de basis van een kwalijke 4-0-nederlaag. Nog bij Roeselare waren ook Holmes, Vervoort, Camargo en Naessens er niet bij. Casagolda begon hierdoor tegen zijn ex-ploeg in de spits.

Het eerste kwartier leverde weinig doelgevaar op. Mercier probeerde het voor de thuisploeg vanop afstand, maar Biebauw kon de poging van de Fransman zonder veel moeite pareren. Bij de bezoekers moest Rincón al geblesseerd naar de kant. Een lastige avond leek in de maak, maar bij de eerste de beste bal tussen de palen stond het wel 0-1 toen Nouri een assist van Andzouana tegen de touwen knalde. Lang bleef die voorsprong niet op het bord, want met eerst een goal van Van Hyfte en quasi meteen daarna een treffer van Henry boog de thuisploeg vroege achterstand al om in een 2-1-voorsprong.

De bezoekers moesten het na de rust uit een ander vaatje zien te tappen. Een schuchtere poging van Túlio buiten beschouwing gelaten viel er verder eigenlijk niet zoveel te noteren. Na een één op negen na de winterstop lijkt PO3 op Schiervelde, gezien de vele tegengoals, stilaan onafwendbaar. (SBE)

OH Leuven – KSV Roeselare: 2-1

Roeselare: Biebauw, Rincón (23′ Túlio), Zolotic, Voet, Sy (57′ Kuisch), Nouri, Areias, Mvuemba, Rommens, Andzouana, Casagolda (80′ Godwin).

Doelpunten: 26′ Nouri (0-1), 32′ Van Hyfte (1-1), 33′ Henry (2-1).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier