KSV Roeselare pakt drie gouden punten tegen Lokeren

© belga

Het venijn zat in de staart op Schiervelde, waar Nina Derwael vanavond de aftrap gaf. Wit-zwart won na een late goal van Amir Nouri met 2-1 van Lokeren en nadert in de stand zo tot op twee punten van de Oost-Vlamingen.

Roeselare kon maar beter winnen om de kloof op de Waaslanders niet nog groter te laten worden. Grétarsson behield ondanks de nederlaag van vorige week op het Kiel het vertrouwen in de elf die op Schiervelde al enkele weken min of meer de typeploeg lijken te vormen. Arnold Mvuemba, gisteren bij de wit-zwarten nog aangekondigd als de eerste ‘wintertransfer’, behoorde nog niet tot de kern.

Wereldkampioene gymnastiek Nina Derwael gaf de aftrap.
Wereldkampioene gymnastiek Nina Derwael gaf de aftrap.© Belga

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al na enkele minuten tot een eerste kans toen Andzouana van ver buiten de zestien besloot om zijn kans te gaan. Verhulste keerde de bal niet zonder moeite in hoekschop. Ook de tweede kans van de avond was er eentje voor Roeselare. Nu zorgde Nouri voor de voorzet en besloot Naessens naast.

Geen van de twee ploegen durfde vol voor de overwinning te gaan en na een logische 0-0 bij de rust waren het nu de Oost-Vlamingen die het scherpst uit de kleedkamer kwamen. En wat ze bij de thuisploeg niet lukte, lukte ze bij de bezoekers wel, want na een vlijmscherpe counter schoof Navarro na dik vijftig minuten zijn maatje Beridze aan de tweede paal plots de 0-1 voor de voeten.

© Belga

Grétarsson koos met een invalbeurt voor Godwin voor meer snelheid op de flank en na een lange bal van Voet – waarbij Lokeren-verdediger Diaby gezwind onder de bal heen dook – zorgde diezelfde Godwin er met een handige plaatsbal langs Verhulst voor dat we opnieuw een wedstrijd kregen.

In een nerveus slotkwartier leek geen van de twee ploegen zich bij een gelijkspel neer te leggen. Het leverde ze bij Roeselare niet meer op dan een handvol hoekschoppen, maar na slecht ontzetten bij de bezoekers kon de vorige week nog tot speler van de maand verkozen Amir Nouri er zo’n drie minuten na het verstrijken van de officiële speeltijd toch nog voor zorgen dat de drie punten op Schiervelde bleven.