KSV Roeselare: nog geen elite-licentie voor jeugd en vraagtekens over eerste elftal

Hawken Xiu Li, de eigenaar van KSV Roeselare. © (Foto Belga)
Redactie KW

KSV Roeselare trekt naar het BAS om alsnog een licentie voor elitejeugdvoetbal te bekomen. En bij het eerste elftal is het voorlopig stil: nog geen nieuwe trainer en een oefenschema laat ook op zich wachten.

De eerste ingediende licentieaanvraag van de KSVR-jeugd werd als ruim onvoldoende gequoteerd en kreeg slechts een beoordeling van de medio 20, daar waar 40 op 60 vereist is. Bij de herkansing haalde men 38 op 60 en kwam men dus nog altijd twee punten te kort. Alle hoop rust nu bij het beroep bij het BAS, haalt men daar de licentie niet dan is dat een ferme domper voor de Roeselaarse jeugdwerking. Sportief deed men het verre van onaardig en wanneer er geen elitevoetbal is, zal dit wellicht tot heel wat vertrekkers leiden. Maar alle hoop rust dus op het BAS.

Ook bij de hoofdmacht is het wachten op enig nieuws. Er heerst nog algemene stilte: nog geen definitieve datum voor de medische testen en de eerste training. Nog geen namen van nieuwe spelers en enkele mensen met een bijkomende optie in hun contract blijven nog in het ongewisse over hun verdere toekomst op Schiervelde. Er is ook nog geen nieuwe trainer en wat met de mensen van de huidige staf? Ook een oefenschema ligt bijgevolg nog niet vast.

(FBR – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.