KSV Roeselare neemt afscheid van zes mensen uit de omkadering, maar greenkeeper keert terug

Marco Manso werd door Miss Dai als CEO van KSV Roeselare geïnstalleerd, maar verlaat de club na één seizoen. Diederiek Degryse volgt hem op. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Het is het nieuwe KSV Roeselare menens een frisse doorstart te maken. Er wordt momenteel werk gemaakt van een quasi volledig nieuwe A-kern, maar ook in de omkadering werden enkele knopen doorgehakt. Er werd nu ook officieel afscheid genomen van CEO Marco Manso en het echtpaar Dirk Demeulenaere en Ann Van Poucke, die behoorlijk wat invloed hadden in de club.

Er wordt zeker en vaste meer en ook een stuk openlijker gecommuniceerd bij het nieuwe KSV Roeselare. In een persbericht gaf de club wat toelichting bij enkele mensen die de club verlaten. Van enkele was hun positie onhoudbaar geworden, van andere is de functie voor een ploeg in eerste nationale overbodig. “Twee weken geleden werd het startschot gegeven voor KSVR 2.0. Ondertussen ging de bal stevig aan het rollen op Schiervelde en bereidden we ons op alle vlakken voor op komend seizoen. De Raad van Bestuur nam samen met de nieuwe investeerders in die optiek een aantal beslissingen.”

“Volgende personen verlaten de club in onderling overleg: Marco Manso (CEO), Ann Van Poucke (Gerechtigd Correspondent), Frederik De Vuyst (Sales & Marketing), Jonas Desmedt (Ticketing), Charlot Lefebvre (Events) en Dirk Demeulenaere (Administration Manager Youth Department).”

“Diederiek Degryse wordt de nieuwe CEO van KSV Roeselare. Jolan Fund is Sports Director en wordt tot en met 31 augustus bijgestaan door Gino Sclabi. Met dit tweekoppig team is KSVR beter gewapend om de toevloed aan voorgestelde spelers beter te screenen en te kanaliseren.”

Greenkeeper keert terug

Daarnaast werd ook een belangrijke pion aangetrokken op het veld. Brecht Descheemaker keert terug als greenkeeper. Na één seizoen aan zee zal hij er terug voor zorgen dat alle velden op Schiervelde er piekfijn bijliggen. “Het vernieuwde enthousiasme die rond de club hangt is alvast dé drijfveer om ons team een toekomst te geven die het verdient.”

Diederiek Degryse: “De topploegen in 1B hebben een budget van 15 miljoen euro”

Diederiek Degryse: “Bij een overname is het altijd zo dat er afscheid wordt genomen van mensen, zonder daarom ook afbreuk te doen aan hun verdiensten. Er zijn hier uiteraard zaken verkeerd gelopen, maar nu kijken we vooruit naar de toekomst. We geloven er ook in en willen zo snel mogelijk terug naar eerste klasse B. Ik heb soms de indruk dat de buitenwacht dat wat onderschat. De topploegen hebben daar een budget van 15 miljoen of meer. Wij zullen het op onze manier doen. Roeselare is een van de snelst groeiende steden van het land. Er is hier veel bedrijvigheid. We moeten die onderneming weer aan onze kant zien te krijgen. En dat zal lukken, we krijgen iedere dag telefoontjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier