KSV Roeselare moet Sven De Rechter speeldag missen, Alexander Embrechts gaat vrijuit

© BELGA
Redactie KW

Roeselare moet zijn aanvaller Sven De Rechter missen door één speeldag effectieve schorsing.


© BELGA

Club en speler aanvaardden het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket van de voetbalbond, naar aanleiding van de rode kaart in de wedstrijd Bergen – Roeselare (zaterdag 6 september, 3-0 zege voor Bergen). Het schorsingvoorstel van het Bondsparket bedroeg één speeldag effectief en één speeldag voorwaardelijk, met daarenboven een geldboete van 200 euro. De reden is ‘een brutale tackle’, in minuut 60 van. Hij kreeg na een ingreep op zijn tegenspeler meteen de rode kaart onder de neus geschoven door scheidsrechter Carlos-Manuel Alho-Guerreiro.

Club en speler aanvaardden deze sanctie zonder morren, en zien De Rechter, een jeugdproduct van Club Brugge, nu geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Seraing United (thuis op zaterdag 13 september).

Embrechts vrijuit

Ook Alexander Embrechts van Roeselare kreeg overigens rood in dezelfde wedstrijd, zij het al na 33 minuten. De verdediger aanvaardde zijn minnelijke schikking van één speeldag effectief en 100 euro geldboete niét, en verdedigde zich dinsdag voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal. Embrechts hoopt zo een mogelijke schorsing af te wenden. Hij maakte in de wedstrijd tegen Bergen overigens zijn debuut in het eerste elftal bij Roeselare.

Die televisiebeelden bleken de doorslaggevende factor, want na het zien van de fout, een licht trekduel tussen Embrechts en Bergen-spits Harlem Gnohéré, besloot het Bondsparket om zijn vervolging bij te stellen tot ‘uitsluiting voldoende’. De Geschillencommissie sprak Embrechts dan ook vrij. “Uit de bijgebrachte beelden blijkt dat er weliswaar een licht contact was tussen speler Embrechts en de tegenstrever, maar niet dat de Roeselare-speler zijn tegenstrever bij de trui zou getrokken hebben en hem zo een doelkans zou ontnomen hebben”, klinkt het in het besluit.

(BELGA)