KSV Roeselare moet 1.500 euro boete betalen voor spuwende supporter

Een beeld uit de bewuste wedstrijd KSV Roeselare - Virton van 18 januari. © foto Belga
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft 1B-club Roeselare dinsdag een boete van 3.000 euro (waarvan de helft met uitstel) opgelegd, omdat een supporter van de West-Vlamingen in de thuiswedstrijd tegen Virton spuwde naar een voetballer en een staflid van de tegenstrever.

Bondsprocureur Kris Wagner riep Roeselare, dat de bewuste competitiepartij op Schiervelde van de 22ste speeldag verloor met 0-2, ter verantwoording op voor de Geschillencommissie. Het Bondsparket eiste de maximumboete van 5.000 euro, maar bij gebrek aan antecedenten kwamen de West-Vlamingen weg met een mildere sanctie.

Bovendien beloofde Roeselare de spuwende supporter en ook andere amokmakers te identificeren en te straffen. De club betreurt de feiten en wenst zich van dergelijk wangedrag te distantiëren. “Dergelijk manifest gebrek aan respect heeft geen plaats in het voetbal en moet bestraft worden”, aldus de Geschillencommissie in haar vonnis. “Gelet op het gebrek aan gelijkaardige antecedenten, kan een deel van de boete met uitstel verleend worden.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten