KSV Roeselare lijdt een smadelijke 2-0-nederlaag op Westerlo

Een niet eens imponerende thuisploeg had aan twee bezoekende missers genoeg om de drie punten thuis te houden.

© (Foto Belga)

Nano Rivas moest het in de verre Kempen zonder de geschorste Camargo zien te doen. Kompany kwam hierdoor opnieuw in de ploeg en die begon zo enigszins verrassend op de linksachter.

De wedstrijd kende aan bezoekerskant met knullig balverlies van Schmisser een rampzalige start. Het leverde de bezoekers niet meer dan een hoekschop op, maar toen wat later ook Van Eenoo het vanop afstand mocht proberen leek de toon meteen gezet en leek er de wit-zwarten in het Kuipje – waar het overigens nog nooit won – een lastige klus te wachten.

Lang hield de Westelse druk niet aan, want nog voor het halfuur begonnen ook de Kempenaars in slordigheden te grossieren. Bij de thuisploeg mikte Abrahams net voor de rust de eerste noemenswaardige actie na het nochtans veelbelovende geel-blauwe openingskwartier van dichtbij op Biebauw.

Wit-zwart begon in de tweede helft met meer druk naar voor maar keek na de eerste de beste tegenstoot, na een bal in de korte hoek van Petrov, wel meteen tegen een 1-0-achterstand aan. Het noopte Nano tot een dubbele wissel, maar noch van Kessel, noch Rajsel kon in een tweede helft waarin de bezoekers niet één bal tussen de palen wisten te schoppen, het tij keren. Na mistasten van Schmisser zette Abrahams – bij de thuisploeg de beste man op het veld – zo’n twintig minuten voor tijd, met een afgeweken schot, de beslissende 2-0-eindstand op het bord.

(SBE)

KVC Westerlo – KSV Roeselare 2-0.

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Gravenberch, Kompany, Yagan (62′ Van Kessel), Zolotic, Van Acker (62′ Rajsel), Semedo, Dufour, Aoulad (73′ Kargbo).

Doelpunten: 52′ Petrov (1-0), 69′ Abrahams (2-0).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.