KSV Roeselare lijdt 4-0-nederlaag bij Westerlo

Mathieu Cornet en Wouter Corstjens in duel © Belga

Na een vroege rode kaart voor Zolotic trok wit-zwart bij zwarte beest Westerlo voor de derde keer op vier wedstrijden aan het kortste eind.

Interim-coach Tom Colpaert verraste met een basisplaats voor de uit beeld verdwenen Seoudi, woensdag goed ingevallen in de bekermatch tegen Club Brugge, maar zag zijn taktisch plannetje helaas al na vier minuten in duigen vallen toen Zolotic de doorgebroken Annys neerhaalde en ref De Cremer naar de stip wees. Rood en strafschop dus. Die laatste kon Biebauw van Naessens (ex-Zulte Waregem) wel nog redden, maar op een kopbal van Corstjens had de Roeselare-goalie wat later geen verhaal. Wit-zwart moest bijsturen en had het moeilijk om onder de Westelse druk uit te komen. Op assist van Naessens maakte De Ceulaer er net voor de rust 2-0 van.

Een voorsprong waarna de thuisploeg achterover kon gaan leunen. En Roeselare? Dat wou nog wel maar bleek met tien te weinig bij machte om de Kempense muur te slopen. Eén keer kon Cornet aanleggen, maar die mikte op het uur hoog over. In het slotkwartier werd het met twee nieuwe thuisgoals (een strafschop van Christensen en een kopbal van Annys) zowaar nog 4-0. Tussendoor krulde Lecomte de beste Roeselaarse aanval vanop twintig meter op de staander.

(SB)

KVC Westerlo – KSV Roeselare 4-0.

Westerlo: Van Langendonck, Oto’o, Biset (87′ Rougkalas), Corstjens, Christensen, Alessandro, Annys, Van Den Bogaert, Osah (60′ Rommens), De Ceulaer (78′ Osaguona), Naessens.

Roeselare: Biebauw, Damman (46′ Grisez), Schmisser (46′ Borry), Zolotic, P. Monteyne, Seoudi, Van Acker, Lecomte, Dufour, Cerigioni (88′ Godwin), Cornet.

Doelpunten: 12′ Corstjens 1-0, 35′ De Ceulaer 2-0, 77′ Christensen 3-0 (pen.), 88′ Annys 4-0.

Gele kaarten: 33′ Schmisser, 57′ Seoudi, 57′ Biset, 75′ Biebauw.

Rode kaart: 4′ Zolotic.

Scheidsrechter: De Cremer.