KSV Roeselare leidt tegen Virton z’n eerste nederlaag onder Christophe Gamel

Clement Couturier en Harouna Sy vechten voor de bal. © (Foto Belga)

Tegen een uitgekookt Virton (0-2) leed KSV Roeselare vanavond zijn eerste nederlaag sinds half november. Wit-zwart zakt hierdoor in 1B naar een weinig hoopgevende zevende plaats in het algemene klassement.

Door de zege van Lommel tegen Lokeren van gisteren moest wit-zwart absoluut de drie punten zien thuis te houden. Bij Roeselare was Naessens weer volledig fit na enkele weken blessureleed. De Deinzenaar kreeg de voorkeur op Casagolda, die naar de bank verdween. Ook Túlio viel naast de ploeg, waardoor Vervoort aan de aftrap kwam.

Bij Virton koos Bracconi voor een behouden aanpak. Dat resulteerde na tien minuten in een eerste kans voor de thuisploeg. Rommens trok voor tot bij Nouri en die besloot van dichtbij op de voet van Moris. Rond het halfuur mocht ook Andzouana het eens proberen, maar zijn voorzet op Naessens was te hard om in een echte kans te resulteren.

De thuisploeg kwam slecht uit de kleedkamer en na slecht inspelen van Sy viel het doelpunt zowaar plots aan de overkant. Lapoussin nam het geschenkje dankbaar aan. De Luxemburgers konden na die goal de wedstrijd makkelijk controleren. Gamel greep in en bracht met Godwin voor Camargo en Casagolda voor Sy nog wat extra stootkracht tussen de lijnen maar ook dat mocht niet baten. De Luxemburgers konden zonder al te diep te moeten gaan overeind blijven. Diep in blessuretijd deed Claes er voor de bezoekers nog een doelpunt bij.

Roeselare: Biebauw, Camargo (65′ Godwin), Vervoort, Holmes, Voet, Sy (81′ Casagolda), Mvuemba, Rommens, Nouri (92′ Areias), Andzouana, Naessens.

Doelpunten: 47′ Lapoussin (0-1), 92′ Claes (0-2).