KSV Roeselare laat kans liggen om dichter bij Lommel te sluipen

Saviour Godwin sleepte in z'n eentje een gelijkspel uit de brand voor KSV Roeselare. © belga

Tegen hekkensluiter Lokeren was wit-zwart twee keer op achtervolgen aangewezen, maar met evenveel goals van de ingevallen Godwin kwam de thuisploeg uiteindelijk toch nog langszij.

De extra-sportieve perikelen van de bezoekers zorgden voor heel wat commotie in de loop van de week. Het hield ze bij de Waaslanders niet tegen om met een pak volk naar Schiervelde af te zakken. En die kregen al snel waar voor hun geld, want nog voor ze bij Roeselare goed en wel beseften waar ze aan toe waren, zette de jonge Van Moerzeke, op voorzet van Lawal, de bezoekers al na twee minuten op rozen.

Een serieuze streep door de rekening van de wit-zwarten, die zo eens te meer tegen een vroege achterstand aankeken. Het maakte er de opdracht tegen een tegenstander die nu naar hartenlust achterover kon leunen niet eenvoudiger op. Er viel na die vroege Lokerse goal dan ook heel lang niets te beleven. Een poging van De Jonghe (ex-Roeselare) zorgde op het halfuur nog even voor wat opwinding, al kon Biebauw die zonder al te veel stunt- en vliegwerk onschadelijk maken.

Dubbele afweergordel

De thuisploeg had het moeilijk om de dubbele afweergordel van de bezoekers uit verband te spelen. En toch was alles plots weer te herdoen, want na een actie van Andzouana op links bracht de net ingevallen Godwin de bordjes na éénenzestig minuten spelen weer op gelijke hoogte. Lang konden ze bij de thuisploeg niet genieten van dat doelpunt genieten, want na een bal over rechts maakte Amano er vrijwel meteen na de gelijkmaker 1-2 van.

Wat volgde had veel weg van hetgeen de wedstrijd daarvoor al te bieden had. Het was zuchten en zwoegen bij de thuisploeg om tot een kans te komen, maar in een slotfase met onder meer twee discutabele penaltyfases in de Lokerse zestien trok Godwin de thuisploeg tien minuten voor tijd zowaar een tweede keer over de streep. Met dank aan Defourny, die een schot van Camargo via de paal pardoes voor de linker van de Nigeriaan deponeerde.

(SBE/ foto BELGA)

KSV Roeselare – SC Lokeren 2-2

Roeselare: Biebauw, Camargo, Zolotic, Voet, Vanbelle, Andzouana (84′ Túlio), Mvuemba, Rommens, Nouri, Naessens (77′ Vervoort), Casagolda (55′ Godwin)

Doelpunten: 2′ Van Moerzeke (0-1), 61′ Godwin (1-1), 62′ Amano (1-2), 81′ Godwin (2-2)